Joshua pobijedio Franklina u ludoj borbi od 12 rundi. Pogledajte najbolje trenutke

Foto: Profimedia

ANTHONY JOSHUA je pobijedio Jermainea Franklina jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 rundi lude borbe (118-111, 117-111, 117-111). Meč je održan u O2 Areni u Greenwichu u Londonu. Ovo je bila prva pobjeda Joshue nakon dva uzastopna poraza od Oleksandra Usika.

Britanac je pokazao vjerojatno i najbolji boks u zadnjih nekoliko godina, suvereno je vladao borbom, a Franklin je svoje najbolje trenutke imao pred kraj borbe. Posebno je dobar bio u 11. rundi, nju je uspio i čisto dobiti, ali to nije bilo dovoljno da mu suci daju pobjedu pored probuđenog Joshue.

Moguć je novi okršaj s Furyjem

Joshua je u ovu borbu ušao kao veliki favorit po kladionicama, a tu ulogu je i opravdao. Franklin je prije ove borbe bio 34. boksač prema BoxRec ljestvici, a u karijeru je poražen samo od Dilliana Whytea. Tada je također izdržao 12 rundi i ozbiljno se potukao s Whyteom, ali suci su ipak prednost dali Whyteu.

Nije poznato koji bi mogao biti sljedeći Joshuin protivnik, ali svakako se očekuje da to bude veliko, potencijalno čak i borba za svjetsku titulu. Tyson Fury i Oleksandr Usik se ne uspijevaju dogovoriti oko uvjeta njihove potencijalne borbe pa nije nemoguće da se Fury na kraju odluči za Joshuu kao ipak medijski atraktivnijeg protivnika.

Pročitajte više