Joshua se ipak planira boriti s Hrgovićem ove godine. Evo kad

Foto: EPA

ANTHONY JOSHUA mogao bi se na ljeto boriti protiv Filipa Hrgovića za IBF titulu. Britanski boksač ima dogovoren meč s Francisom Ngannouom 8. ožujka ove godine. A nakon toga bi, pošto su Tyson Fury i Oleksandr Usik zaokupljeni međusobnim borbama, Joshua pokušao vratiti IBF naslov, koji bi ostao bez vlasnika. Hrgović bi on trebao biti protivnik Britancu. Joshuine planove otkrio je njegov promotor Eddie Hearn.

"Ako Tyson Fury pobijedi Oleksandra Usika i Joshua pobijedi Ngannoua, plan je da se Joshua bori za IBF naslov, koji će ostati upražnjen. Znam i što će svijet reći - da smo trebali organizirati borbu Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. Nikad neće biti prilika za veću borbu u ovom sportu. Vidjet ćemo. Ali sam smo svi fokusirani na borbu Joshue i Ngannoua te Furyja i Usika, koje je se održati u rasponu od tri tjedna", objasnio je Hearn u podcastu Ariela Helwanija.

Joshua i Hrgović mogli bi se boriti početkom ljeta, kad se Joshua oporavi od meča s Ngannouom. Hrgović je u svom posljednjem meču, večer prije Badnjaka, pobijedio Marka de Morija. U karijeri ima omjer pobjeda i poraza 17-0, uz 14 nokauta.

Pročitajte više