BOKS

Joshua: Želim novi spektakl u 2020. Bit će to kao Gospodar prstenova

Foto: Getty Images

ANTHONY JOSHUA nedavno je ponovno postao teškaški prvak svijeta. Britanski boksač u velikom je revanšu u Saudijskoj Arabiji pobijedio Andyja Ruiza Jr.-a jednoglasnom odlukom sudaca (118-110, 118-110, 119-109). Joshua se Amerikancu osvetio za poraz otprije šest mjeseci te osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule.

Ruiz je u lipnju ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa. No revanš nije ponudio spektakl poput tog meča koji je obilovao preokretima, nego je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

WBC prvak Deontay Wilder borit će se 22. veljače protiv Tysona Furyja, a Joshua je istaknuo da se protiv pobjednika mora boriti 2020. godine.

"Osjećam da je to kao Gospodar prstenova. Posljednji prsten. Želim tu borbu, idemo pisati povijest. Mora se dogoditi 2020. godine. U istoj smo klasi, istoj eri. Naravno, ako ti momci žele pisati povijest. Posebno Wilder, zbog toga što on trenutno ima pojas. Stvorili smo povijest kada sam postao prvak po drugi put i mislim da možemo dodati tome još nešto 2020. godine", rekao je Joshua.

Pobjedom protiv Ruiza Joshua se pridružio Muhammedu Aliju, Lennoxu Lewisu, Evanderu Holyfieldu, Mikeu Tysonu i Floydu Pattersonu koji su jedini dva puta osvajali titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.
 

Pročitajte više