Josip Čorak u finalu veteranskog SP u hrvanju

JEDAN od naših najboljih hrvača Josip Čorak plasirao se u finale veteranskog svjetskog prvenstva u hrvanju slobodnim načinom koje se održava u Teheranu, te će protiv Nijemca Arthura Sammeta u subotu pokušati osvojiti šestu titulu svjetskog veteranskog prvaka u ovom načinu hrvanja.

Čorak i Sammet dosada su se pet puta susretali na veteranskim prvenstvima i svih pet puta pobijedio je Čorak. Čorak je u polufinalu svladao domaćeg predstavnika Karamija.

Čorak je osvajač srebrne medalje na XX. olimpijskim igrama 1972. u Muenchenu, dvije godine ranije u talijanskoj Modeni osvojio je naslov prvaka Europe, a na prvenstvu Starog kontinenta 1970. u Berlinu brončanu medalju. Bio je 12 puta prvak Jugoslavije u grčko rimskom i slobodnom načinu hrvanja.

Sjajnu seniorsku karijeru Čorak je nastavio i u konkurenciji veterana u kojoj je 62. godišnji zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje i sport grada Zagreba u hrvanju grčko rimskim osvojio šest, a u slobodnom načinu, prije Teherana, pet titula svjetskih prvaka, čime je već osigurao mjesto u Guinnissovoj knjizi rekorda.

Pročitajte više