Video: Jovanoviću zbog mitraljeza i Kosova prijeti pet godina suspenzije!

MILAN JOVANOVIĆ mogao bi zaraditi petogodišnju suspenziju iz nogometa zbog nepromišljene proslave pogotka na utakmici njegovog Anderlechta i Bruggea prije tri tjedna. Popularni Lane bio je tijekom susreta na meti provokacija navijača Bruggea, koji su svaki njegov dodir s loptom pratili povicima Kosovo, Kosovo. Jovanović je zabio izjednačujući pogodak, a posvetio ga je upravo protivničkim navijačima, gestikulirajući da po njima ispaljuje rafale iz puške.

"Cijeli susret slušao sam provokacije. Ovo je moja osveta navijačima, politici nije mjesto u sportu", rekao je nakon susreta srpski reprezentativac koji je na SP-u u Južnoj Africi zabio za pobjedu nad Nijemcima.

U srcu Europske unije nije naišao na razumijevanje. Slučaj je preuzelo ministarstvo unutrašnjih poslova koje je protiv Jovanovića podnijelo prijavu po članku 23. zakona o raspirivanju mržnje i bijesa.

Jovanoviću po zakonu prijeti novčana kazna od 250 do pet tisuća eura, ali i suspenzija s nogometnih travnjaka u Belgiji u trajanju od tri mjeseca do pet godina. Za 30-godišnjeg napadača, koji je imao i neuspješnu avanturu u Liverpoolu, takav scenarij bi sasvim sigurno značio odlazak iz Belgije, a možda i kraj karijere.

Pročitajte više