DINAMO ZAGREB

Jovićević o odlasku iz Dinama: Afera oko smanjenja plaća je sve pokvarila

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IGOR JOVIĆEVIĆ, bivši trener zagrebačkog Dinama i trenutni trener ukrajinskog prvoligaša Dnipro-1, otkrio je u razgovoru za ukrajinske medije zašto nije uspio u Dinamu.

Podsjetimo, Jovićević je kao trener mlade momčadi Dinama naslijedio Nenada Bjelicu. Na klupi hrvatskog prvaka izdržao je tek sedam utakmica u kojima je upisao tri pobjede, dva remija i dva poraza, nakon čega je smijenjen, a zamijenio ga je Zoran Mamić.

"Ideja je bila da pomognem Bjelici promovirati mlade igrače u prvu momčad, ja sam ih kao trener mlade ekipe imao na oku. Prije svega se to odnosilo na Gvardiola i Franjića, a oni sada vrijede 20 milijuna eura. Onda je korona sve pokvarila. Lockdown, prekid prvenstva, financijski problemi, smanjenja ugovora. Bjelica je dobio otkaz i postao sam trener seniora preko noći", započeo je Jovićević za Ta to Take pa nastavio: "Cijela ta afera oko plaća je negativno utjecala na sve. Imali smo veliku prednost na tablici, ali nije bilo dobro. Bilo je puno prepreka koje mi nisu dozvolile da pokažem što znam. Dva dana prije nego što sam postao trener mi je umro otac i bilo mi je jako teško."

"Bez obzira na sve, Dinamo je klub koji volim i za koji ću uvijek navijati", zaključio je Jovićević, koji trenutno drži osmo mjesto ukrajinske prve lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više