VATERPOLO

Jug potvrdio prvo mjesto u skupini Lige prvaka, Mladost poražena u Njemačkoj

Foto: HINA/ Baldo MARUNČIĆ/ bm

U SUSRETU posljednjeg, 14. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka Jug CO je na plivalištu Gruž pobijedio Spandau 04 14:9 potvrdivši prvo mjesto u skupini.

I prije posljednjeg kola bilo je poznato tko će iz skupine B na završni turnir Final 8, koji će se od 6. do 8. lipnja održati u Hannoveru. Bilo je upitno samo tko će osvojiti prvo mjesto u skupini. Jug je vodio u skupini od prvog kola i za potvrdu ''jedinice'' trebao je tek bod protiv Spandaua, no odabranici Vjekoslava Kobešćaka upisali su pobjedu.

Jug CO je nakon prve četvrtine vodio 4:1 pokazavši kako neće dozvoliti nikakvo iznenađenje u Gružu. Na poluvremenu je domaćin vodio 6:4, a na koncu treće dionice 10:6.

Domaćine su do pobjede predvodili Marko Macan, Loren Fatović, Danil Merkulov i Marin Tomasović s po dva gola, dok je u redovima njemačkog sastava najefikasniji bio Marko Stamm s tri gola.

U borbi za drugo mjesto Olympiakos je pobijedio Veronu 11:5, a na završni turnir putuje i četvrtoplasirani Szolnoki

Mladost poražena u Njemačkoj

Mladost je u zadnjem kolu gostovala kod Hannovera i upisala poraz 9:14. Žapci su se dobro držali do poluvremena, no treću četvrtinu su izgubili 1:5 i više se nisu uspjeli vratiti u meč.

Kod domaćina najefikasniji je bio Aleksandar Radović s pet golova, dok je Mladost predvodio Cosmin Radu s četiri gola.

Treći hrvatski predstavnik Jadran je u utorak u Splitu pobijedio Szolnoki 15:10 zaključivši pobjedom prvi nastup u Ligi prvaka nakon 24 godine. Bila je to šesta pobjeda Splićana koji su na koncu zauzeli peto mjesto s 18 bodova.

Dubrovački sastav je prvi s 32 boda, Olympiacos ima 30 bodova, Verona 27, a Szolnoki 22. Slijede Jadran (18), Hannover (12), Mladost (11) i Spandau (7).

 

 

 

Pročitajte više