Junaci Redsa otkrivaju kako ih je Klopp motivirao za preokret: Učinite nešto o čemu ćete pričati unucima!

Screenshot: Youtube

DIVOCK ORIGI, Mamadou Sakho i Dejan Lovren, uz naravno preostalog strijelca Philippea Coutinha, heroji su Liverpoolovog nevjerojatnog preokreta i pobjede protiv Borussije (4:3) na Anfieldu za prolazak u polufinale Europa Lige

Mladi belgijski napadač, koji je za Liverpool zabio i u prvoj utakmici u Dortmundu (1:1), na Anfieldu je također zabio (prvi) gol njegovog kluba, ali tako je u 48. minuti uspio tek smanjiti na 1:2 za goste, koji su međutim uskoro povećali na činilo se nedostižnih 1:3, jer tada je Liverpool imao samo pola sata za postići tri gola, a ne primiti nijedan kako bi prošao dalje. 
 
Ali, Coutinho, Sakho i Lovren upravo tim redom zabili su do kraja za delirij na tribinu i terenama Liverpoolovog stadiona. Jasno, crvenim dijelovima tih površina.
 
Istaknuli smo Origijevu mladost, jer gol za početak velikog povratka njegove momčadi postigao je četiri dana prije 21. rođendana i to tjedan dana nakon što je zabio na Westfalenu. Tri dana kasnije bio je još efikasniji, jer nakon što je ušao na poluvremenu utakmice protiv Stokea postigao je dva gola za pobjedu Redsa 4:1.

S takvim referencama natjerao je Kloppa da igrača kojeg je Liverpool kao 19-godišnjaka platio 15 milijuna eura, od početka postavi u momčad umjesto Sturridgea na uzvratu četvrtfinala EL.
 
Origi mu je savršeno uzvratio golom na samom početku drugog dijela, temeljem za veliki juriš i povratak Liverpoola. Nakon utakmice otkrio je kako ih je Klopp na poluvremenu motivirao. Njemački karizmatik svakako je trebao aktivirati sve motivatorske potencijale, jer momčad mu je tada bila na konopcima i gubila 0:2.
 
"Trener nam je rekao da navijačima omogućimo večer za pamćenje, a da za sebe napravimo nešto o čemu ćemo pričati djeci i unucima." pričao je Origi dok se Anfield tresao od euforičnog slavlja. 
 
"Vjerovali smo i kada smo zabili prvi gol, svi smo osjećali da je to poseban trenutak. i vidjeli ste kako je to bilo do kraja; zabijali su napadač, veznjak, braniči i svi smo se borili za loptu."
 

Pročitajte više