Junak SAD-a završio u bolnici nakon teškog sudara s iranskim golmanom

Foto: EPA

CHRISTIAN PULISIC postigao je jedini pogodak u pobjedi Sjedinjenih Američkih Država nad Iranom u trećem kolu skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru, čime su Amerikanci osvojili drugo mjesto iza Engleske i plasirali se u osminu finala. Najbolji igrač SAD-a, kojeg ondje zovu Captain America, ozlijedio se prilikom postizanja pogotka.

Weston McKennie je u 38. minuti proigrao Sergina Desta na desnom krilu, a on glavom proslijedio loptu u središte kaznenog prostora. Pulisic je natrčao na loptu i spremio je u gol te se sudario s iranskim golmanom Alirezom Beiranvandom i ostao ležati na tlu. Zbog ozljede je na poluvremenu morao biti zamijenjen.

Pulisic je završio u bolnici nakon utakmice, no javio se na društvenim mrežama. "Jebeno sam ponosan na svoje dečke. Bit ću spreman za subotu, ne brinite se", objavio je Pulisic. Podsjetimo, SAD u subotu u 16 sati igra utakmicu osmine finala protiv Nizozemske.

Zvali su ga iz svlačionice

Američki nogometni savez objasnio je kako je Pulisic, 24-godišnji ofenzivac Chelseaja, ozlijedio zdjelicu. Izbornik Gregg Berhalter pohvalio je Pulisicev naporan rad i čvrstinu nakon utakmice te rekao da su on i igrači imali kratak videorazgovor s njim iz svlačionice.

"Morali smo razgovarati s njim, dobro je raspoložen. Divno je kada je jedan od vaših najboljih igrača ujedno i jedan od onih koji najviše rade. Ne mogu reći dovoljno pozitivnih stvari o Christianu", rekao je Berhalter.

Pulisic je odigrao 54 utakmice za američku reprezentaciju te postigao 21 pogodak. Ugovor s Chelseajem vrijedi mu do 2024. godine, a ove sezone postigao je dva pogotka i upisao tri asistencije u 22 utakmice. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 38 milijuna eura, dok je u Chelsea došao iz Borussije Dortmund prije tri godine za 60 milijuna eura.

Pročitajte više