Junak Španjolske: Proučavao sam kako Hrvati pucaju penale. Sve osim Majera

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA reprezentacija osvojila je u nedjelju Ligu nacija nakon što je pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca. Junak raspucavanja bio je Simon Unai koji je zaustavio pokušaje Lovre Majera i Brune Petkovića i osigurao konačnih 5:4 za Španjolsku u utakmici za titulu bez golova u osnovnih 90 minuta i produžetku.

"Da vam budem iskren, proučavao sam kako hrvatski nogometaši izvode jedanaesterce. Njih sve, osim Majera. Morao sam donijeti odluku, gledao sam ga kako postavlja loptu i pomislio da bi mogao pucati po sredini. Zato sam bio spreman podići nogu i zaustaviti puknutu loptu", rekao je Unai o prvom zaustavljenom penalu.

Unai: Pomislio sam što ću napraviti ako Laporte promaši

Tu drami nije bio kraj. Aymeric Laporte nije uspio zabiti Dominiku Livakoviću za pobjedu Španjolske i serija penala bila je produžena. Obranom udarca Bruni Petkoviću, Unai je mogao krenuti u proslavu prve titule za Španjolce u posljednjih 11 godina.

"Ayme će me ubiti, ali kad je išao prema mjestu izvođenja, ja sam pomislio što ću napraviti ako promaši. Petkovića sam proučavao. U karijeri sam imao puno obrana, ali jasno je da je ovo bila jedna od najvažnijih", zaključio je.

Pročitajte više