Junior Sarajeva slavio gol Željezničara u derbiju. Izbačen je iz kluba

Screenshot: Twitter

MLADI nogometaš Sarajeva koji je tijekom nedavnog derbija između Sarajeva i Željezničara (2:2) burno proslavio pogodak Plavih u 96. minuti izbačen je iz Akademije kluba s Koševa. Ovaj 16-godišnji dječak je sakupljao lopte na utakmici, a kad je Sulejman Krpić postigao gol za izjednačenje, počeo je slaviti.

Gol je proslavio ispred južne tribine na kojoj su se nalazili najvatreniji navijači Željezničara Manijaci. Slijedila je interna istraga u Akademiji FK Sarajeva. Nakon nje je odlučeno da će ovaj mladi nogometaš biti izbačen iz kluba jer je prekršio kodeks ponašanja.

"Dječak je prekršio kodeks ponašanja. Svi akademci su upoznati s tim pravilnikom, baš kao što imaju i beneficije što su članovi Akademije. Kodeks se primjenjuje na treninzima, utakmicama i svim drugim događajima u kojima predstavljaju klub. Prekršio je to i isključen je. Objašnjeno je njegovim roditeljima i njemu, a nismo izlazili u javnost s imenom jer je dječak maloljetnik pa smo ga željeli zaštititi", rekli su za Klix.ba iz FK Sarajeva.

Pročitajte više