Jurčević: Povijest defenzivnom Hajduku ne daje pravo na velike ambicije u Maksimiru

NEKADAŠNJI trener Dinama i član Bilićeva stožera Nikola Jurčević najavio je današnji polufinalni susret Kupa između Dinama i Hajduka.

"Smatram da je u današnjoj utakmici mali favorit Dinamo. Hajduk će igrati defenzivno, a povijest im ne daje pravo za velike ambicije, jer je malo rezultata posljednjih godina u Maksimiru koje mogu nazvati uspješnim. Međutim, mislim da će se konačni pobjednik ipak odličiti u drugoj utakmici u Splitu", rekao je u razgovoru za Index Nikola Jurčević.

Očekuje Hajduk u defenzivi, prvenstveno zato što je početni rezultat 0:0 za Splićane dobar. Uzvrat je njihov veliki adut za finale, što se pokazalo i prošle godine.

"Nema sumnje da Hajduk u ovom polufinalu igra na kartu uzvrata u Splitu. Tamo će napraviti strašnu atmosferu, gdje će Dinamu biti jako teško. Kao što sam rekao, očekujem defenzivni Hajduk. Njima je početni rezultat od 0:0 dobar rezultat i nemaju imperativ za nešto bolje, tako da neka ofenzivna igra za njih nema prevelikog smisla", istaknuo je nekadašnji trener Dinama.

"U uzvratnoj utakmici Hajduk može nadoknaditi puno toga. Uostalom zar tako nije bilo i prošle godine", dodao je.

Jurčević ne može objasniti slabe rezultate Hajduka ove sezone. Po njemu Hajduk ima jako kvalitetnu momčad koja se mora boriti s Dinamom za naslov prvaka.

"U principu jako mi je teško objasniti loše rezultate Hajduka ove sezone. Po imenima u momčadi Bijeli bi trebali u najmanju ruku biti drugi, ako ne i ozbiljno Dinamu konkurirati za naslov prvaka. Njihovi aktualni problemi imaju više uzroka, od stalnih turbulencija u klubu, manjka standardiziranosti do šoka na početku prvenstva, kada su ušli s velikim ambicijama i odmah pokleknuli", izrecitirao je član stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

Pročitajte više