KVALIFIKACIJE ZA EURO

Jurčević za Index: Nikad nisam čuo toliko hvalospjeva na račun Hrvatske

Foto: Pixsell

NAKON sjajne predstave u Trnavi i pobjede protiv Slovačke 4:0 hrvatska reprezentacija u ponedjeljak u 18 sati gostuje u Azerbajdžanu.

Tu slabašnu reprezentaciju vodi hrvatski trener Nikola Jurčević, koji nakon četiri utakmice nema još nijedan bod na tablici, a bio je jako blizu da ga osvoji u subotu u Walesu. Njegova momčad imala je 1:1 do 84. minute, kad je Gareth Bale donio Walesu važnu pobjedu.

"Stvarno šteta jer smo odigrali odličnu utakmicu, puno bolju od one protiv Hrvatske kad smo također izgubili 2:1. Jako je dug put bio iz Walesa, malo smo umorni, ali bit ćemo spremni za ponedjeljak", rekao nam je Jurčević.

Hrvatska mu u goste dolazi u puno drukčijem ozračju nego u 1. kolu kad je jedva pobijedila 2:1 golom Kramarića 11 minuta prije kraja. Azerbajdžan je u toj utakmici čak i vodio, no Hrvatsku je podigla velika pobjeda u Slovačkoj i u Bakuu bi lako trebala do nova tri boda.

"Nisam još stigao pogledati utakmicu Hrvatske i Slovačke, ali čitao sam portale i izvještaje. Ne pamtim toliko hvalospjeva na račun hrvatske reprezentacije i drago mi je da je Hrvatska opet jaka. Ja se ne zavaravam. Bilo bi stvarno glupo da Azerbajdžan na bilo koji način uspoređujem s Hrvatskom jer je razlika u kvaliteti i više nego očita. Nama je svaka utakmica u ovoj teškoj skupini prilika za dokazivanje i tako ćemo se postaviti u ponedjeljak. Izgubili smo sve utakmice, ali u nekima smo bili vrlo nezgodni i dobri pa se nadam da ćemo biti što teži protivnik Hrvatskoj. Borbenosti i motivacije nam ne nedostaje", zaključio je Jura.

Pročitajte više