Video - Jurčić: Fenomenalno, ni onaj Dinamo nije tako lako dolazio do ovih visina!

"KVALITETA jednog trenera ogleda se u tome da stvara ekipu koja stvara šanse, realizacija će doći", komentirao je Jurčić lošu realizaciju svojih igrača koji ne mogu pogoditi gol s dva metra.

"Osjećam veliki ponos, jer sam u drugoj polovici 90-ih igrao Ligu prvaka s Dinamom, a sada smo u posljednjem pretkolu LP i izravno po prvi put u Europa ligi. Ali čak ni u to vrijeme, kada sam igrao sa sjajnim igračima, nismo ovako lako dolazili do ovih visina. Ovo je fenomenalno, dečki su svjesni što su napravili", cvjetao je Kruno.

"Igrali smo kontrolirani nogomet koji želim da igramo. 20 šuteva prema golu, 10 na gol, mislim da to dovoljno govori. Zvižduci navijača nisu me razočarali i nemam komentara na njihove povike."

Koga ne bi htio u ždrijebu: Sjevernjaci izbacuju favorite i u punoj su formi


Jurčić je izdvojio klubove koje bi bilo dobro izbjeći na zadnjoj prepreci za Ligu prvaka: "Odense i Malmo izveli su velika iznenađenja eliminacijom Panathinaikosa i Rangersa. Oni su u punoj natjecateljskoj formi, pa onda i naš uspjeh još više dobiva na težini, jer Helsinki je odigrao više od pola prvenstva."



"Radim sustav igre prema igračima koje imam. Ne mogu juriti, ako nemam igrače za jurnjavu"

Ovako je trener Dinama objasnio zašto se igra njegove momčadi doima nedovoljno brzom i okomitom, a dodao je i ovo: "Kada u momčadi imam profil igrača kakvi su mali Mateo Kovačić, zatim Vrsaljko, koji su još tinejdžeri, pa onda Miki Badelj i Sammir, ne mogu igrati drugačije."


"Rukavina ne istiskuje Krstanovića, rotiram tri špice"

"Rotiram tri špice, trebaju mi Rukavinini dubinski prodori i on je odlično reagirao kada sam ga uveo u igru", odgovorio je Kruno na pitanje sprema li se trajna zamjena u špici.

Baš u tom dijelu igre u ovakvoj postavi stagnira možda prvo ime prošlog Dinamovog proljeća: "Beqiraj nije kao lani, razlika je kad igraš kao jedina špica ili kao jedna od dvije. Treba s onim s kojim je u paru uskladiti kretnje i surađivati, a to dolazi dužim zajedničkim igranjem i uigravanjem."

Izrazio je zadovoljstvo Sammirovom igrom: "Udvajali su ga, ali izborio je nekoliko situacija u kojim ga želim vidjeti - licem prema golu."

Međutim, najveća mrlja na vrijednoj pobjedi je Alispahićev lom ruke. Veznjak je sa stadiona odveden na operaciju.

Pročitajte više