Jurčić priznao: Primili smo dva pogotka na impresiju, ovo je realan rezultat

DINAMO je poražen od Lyona 2:0, a oba gola su pala nakon pogreški modre obrane. Kruno Jurčić nakon utakmice je naglasio da se takve stvari događaju zbog nedostatka iskustva.

"Puno sam vremena potrošio s igračima jer sam ih želio opustiti i rasteretiti. Žao mi je što se to dogodilo jer smo primili dva gola na impresiju, radije bih da nam je Lyon zabio iz svojih prilika. No, možda se ovakve stvari moraju događati, jer skupljamo europsko iskustvo. Naravno da ne možemo biti zadovoljni nakon poraza. Mene malo boli što smo primili golove nakon pogrešaka koje se ne smiju događati na ovakvom nivou, ali to nam je sve skupa velika škola", rekao je Jurčić i dodao:

"Ovo je 100. utakmica Lyona u Ligi prvaka. Potrebno je iskustvo da bi se stekla rutina. Čestitam dečkima, dali su sve od sebe. Analizirat ćemo i pokušati osvojiti što više bodova do kraja."

Strategija ovisi o protivniku

Jurčić je na poluvremenu izvadio Kovačića i Badelja, a ušli su Šimunić i Tomečak.

"Badelj se ozlijedio i morao je izaći. S Tomečakom i Ibanezom sam htio dobiti brzinu i nije bilo loše, odigrali smo nekoliko dobrih poteza. U prvom dijelu smo s puno veznih igrača pokušali usporiti Lyon, a u nastavku s nekoliko bržih igrača preko vertikala doći do prilika. Naravno da strategija itekako ovisi o protivniku. Što reći? Konačan rezultat je realan."

Što je trener rekao igračima na poluvremenu?

"Da budu hrabri, daju sve od sebe i probaju igrati nogomet. Mi smo počašćeni što smo ovdje u ovom društvu i vjerujte da 90 minuta u ovakvom ritmu, protiv ovakvog protivnika i na ovom nivou puno znači za moju ekipu."

"Bit ću zadovoljan ako igrači i dalje budu davali sve od sebe. Do sada jesu"

Sljedeći protivnik u Ligi prvaka je Ajax, Jurčić vjeruje da će se s njima tući za treće mjesto.

"Nije sve izgubljeno. Idemo protiv Ajaxa odigrati što bolje možemo i boriti se za treće mjesto. Igrali smo s Realom doma i Lyonom vani te po kalkulacijama za osvajanje trećeg mjesta - realno, nismo računali na bodove u tim utakmicama. Igramo s Ajaxom doma i nadam se da tu možemo ostvariti dobar rezultat iako je i Ajax odlična ekipa. Još jednom naglašavam kako je naš cilj bio ući u Ligu prvaka i to smo ispunili. Ovdje je cilj u svakoj utakmici dati sve od sebe i ja ću biti zadovoljan ukoliko igrači to i učine; u prve dvije utakmice svakako jesu."

Pročitajte više