Jurčić: Nakon svega, pričati o nekoj našoj velikoj formi bilo bi laganje samog sebe

TRENER Dinama Krunoslav Jurčić optimističan je uoči dvoboja 4. kola Lige prvaka i gostovanja Modrih na amsterdamskoj Areni. Svi igrači osim Tonela maksimalno su spremni za utakmicu i to je ono što raduje stratega zagrebačke momčadi.

> Foto: Sulejmani i Van der Wiel treniraju i bit će spremni za Dinamo

> Jurčiću čuvaj se 4-3-3 formacije: U zadnje dvije utakmice Kopljanici zabili osam golova

> Alderweireld: Pobjeda protiv Dinama donosi prezimljavanje u Europi, to ne smijemo propustiti

"Da, svi su igrači spremni, izdržali su sve napore i odlično odradili trening. Izuzetak je tek Tonel koji još nije počeo trčati i sigurno neće biti spreman za dvoboj. Što očekujem? Očekujem kao i uvijek dobru predstavu svojih igrača, da na pravi način obrane čast hrvatskog nogometa i ako je moguće uzmu pokoji bod", rekao je Jurčić nakon jutrošnjeg treninga.

"Mislim da nećemo gledati nešto pretjerano drugačiju utakmicu od one zagrebačke. Ajax igra prepoznatljivo, neovisno na kojem terenu igrao, a to je nešto što i mi pokušavamo. Upravo sam primjerice tim segmentom zadovoljan bio u Puli, gdje smo baš poput Ajaxa bili autoritativni, strpljivi i koncentrirani. Pokušat ćemo takvo što uspostavit u Amsterdamu pa ćemo vidjeti što će biti. Optimisti smo, ali pričati nakon svegaove sezone o nekoj našoj velikoj formi bilo bi laganje samog sebe, dodao je.

Svjestan je Jurčić da njegova momčad mora podići nivo realizacije...

"Može li Dinamo bolje no u Zagrebu. Mislim da može, ali prije svega valja podići nivo realizacije, inače se ne može biti konkurentan na ovoj razini. Ali to je sve u glavama mojih igrača, to oni moraju riješiti sami sa sobom. Eto jedno vrijeme je briljirao Bećiraj pa je stao, sada to radi Krstanović, a poanta je da svatko od njih što duže zadrži svoju formu na visokoj razini, a tek ćemo onda moći govoriti o trendu podizanja realizacije."

Na koncu kratko je prokomentirao i Ajax: "Gledao sam Ajax protiv Feyenoorda i mogu reći da je to jedna od njihovih najlošijih utakmica u zadnje vrijeme, međutim vidjelo se da su bili iscrpljeni. U dva susreta protiv Rode gledali smo jedno sasvim drugo lice nizozemske momčadi, ono pravo lice. Nemojmo se zavaravati. radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je i u susretima protiv Lyona i Real Madrida imala pet čistih prilika za  gol".

Pročitajte više