Jurčić odahnuo: Sretni smo što je napokon gotovo

TRENER Dinama Krunoslav Jurčić nakon utakmice je izrazio zadovoljstvo remijem kojim je obranjen naslov prvaka.

> Anti-nogomet na Maksimiru: Dinamo remijem bez golova potvrdio naslov!

> Neredi na Maksimiru: Svaguša zaradio šamarčinu, Boysi policajcu izbili oko

> Kome treba ovakav derbi

> Na mizernom derbiju deset tisuća ljudi, do završetka utakmice privedeno 30 osoba

> Mamić: Mediji su krivci za razbijene glave i zvižduke, treba emigrirati iz Hrvatske

"Zadovoljni smo što je sve napokon riješeno. Ovo će vjerojatno donijeti olakšanje momčadi i donijeti pozitivan pomak u preostale dvije utakmice", rekao je Jurčić pred televizijskim kamerama.

"Nismo razmišljali o neriješenom rezultatu, igrali smo svoj nogomet koliko nam je Hajduk to dopuštao. Došli su sa zatvorenom formacijom, a moja ekipa teško igra u takvoj situaciji", dodao je trener novog starog prvaka Hrvatske.

"Nisam alibi trener, ali..."

Ponovo je Jurčić, po tko zna koji put ove sezone, izrekao svoju poznatu rečenicu kao opravdanje za antinogomet koji je njegova, kao i splitska momčad, pokazala u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

"Ovog proljeća imamo problema s realizacijom, naši strijelci nisu u formi. Nisam čovjek ni trener koji traži alibije, ali imali smo problema s ozljedama, Ibanez se vratio nakon dugo vremena, a Mandžukića smo morali prisilno izvaditi iz igre", dodao je Jurčić.

Tomislav Barbarić pred kamerama nije skrivao oduševljenje i olakšanje osvojenim bodom protiv najvećeg rivala.

"Osvojili smo naslov i to je važno. Znali smo da će se doći braniti, igrali su bez napadača, a mi smo čekali svoje prilike. Ipak, 0:0 nam je bilo dovoljno", rekao je branič Modrih.

Špaco: Dinamo je zasluženo osvojio naslov

Trener Splićana Stanko Poklepović nije bio razočaran rezultatom. Zadovoljan je što nije izgubio od Dinama usred Zagreba.


"Čestitam Dinamu na zasluženo osvojenom prvenstvu. Čestitam svima u klubu i kolegi Jurčiću", pun je hvale bio Špaco.

"Više smo pokazali u drugom nego u prvom poluvremenu. Dinamo je imao šanse, ali mi nismo stvarali prilike. Ne može me zadovoljiti ovakva igra, ali imamo problema s kadrom. Naša mladost pokazala je veliku želju, oduprjela se Dinamu, ali nismo moli pobijediti", dodao je Poklepović.

Mladi nogometaš Hajduka Goran Jozinović malo je drugačije vidio današnji derbi nego što je to vidjelo desetak tisuća navijača na Maksimiru.

"Bila je ovo jako dobra utakmica. Igrali smo opreznije jer nismo željeli da Dinamo pobjedom nad nama proslavi naslov prvaka. Zadovoljni smo ishodom", rekao je mladi reprezentativac.

Pročitajte više