Jurčić odbio Temišvar iako je "rumunjska liga puno bolja od HNL-a"

IAKO je Temišvar želio "hrvatskog Mourinha", Kruno Jurčić ipak se neće preseliti u Rumunjsku. Bivši trener Dinama je potvrdio da je pregovarao s Rumunjima, ali nije otkrio zašto se nisu dogovorili.

Jurčić je vodeći Dinamo u Europskoj ligi ostavio dobar dojam na vlasnika Temišvara, bogatog Mariana Iancua. Dinamo je tada u prvoj utakmici u Rumunjskoj razbio domaćine 3:0 u najboljoj Jurčićevoj europskoj predstavi, ali je onda u odlučujućoj utakmici za prolazak poražen od Temišvara na Maksimiru.

"Juroslav Jurčić - čovjek srednje dobi za privlačenje mladih na stadion Temišvara", pisali su rumunjski mediji, ali su se prerano počeli veseliti.

"Ne želim puno govoriti o tome jer sam profesionalac. Bilo je pregovora, ali bilo bi nekorektno da kažem nešto više o tome", rekao je Jurčić za Gazetu Sporturilor.

Zanimljivo, Jurčić nije prešao u Temišvar iako smatra da je rumunjska liga puno jača od hrvatske.

"Rumunjsko prvenstvo je očito puno jače od HNL-a. Pet klubova se borilo za naslov, a neki od njih imaju velik ugled u Europi. Raditi u takvom prvenstvu bio bi izazov jer je, ponavljam, jače od hrvatskog."

Rumunji navode da je Jurčić koštao Dinamo 15 tisuća eura mjesečno. Koliko je tražio za vođenje Temišvara?

"Došao sam iz Dinama, najbolje momčadi u Hrvatskoj koja je u posljednje dvije godine uzela dva naslova prvaka. Međutim, odlučim li se otići u inozemstvo, napravit ću to zbog izazova, a ne radi novca", nije odgovorio Jurčić.

Pročitajte više