Jurčić: Ovo nije još jedna povijesna utakmica Dinama

KRUNOSLAV Jurčić je dan uoči uzvratnog dvoboja s Red Bullom podijeli svoja razmišljanja s novinarima. Trener Dinama smiruje loptu na zemlju i izbjegava frazu "povijesna utakmica" koje smo se proteklih godina naslušali u Maksimiru.

"Pred nama je jako važna utakmica, ali ja igrače ne pripremam tako da igraju još jednu povijesnu utakmicu kao što je to bilo kad sam ja igrao. Već u subotu je nova utakmica. Spremili smo se, proučili ih i u momčadi je dobro raspoloženje. No, i mi imamo problema, nemamo Mandžukića, Etta, Tomečaka i Kovača", rekao je Jurčić.

Dinamo će danas odraditi trening u 20 sati nakon čega momčad ide u Mokrice u miru se spremiti za dvoboj protiv Austrijanaca.

"Igramo protiv prave europske momčadi koja će se postaviti čvrsto. Spremili smo se za njih, pogledali mso neke stvari iz naših prethodnih utakmica i pripremili taktiku. Igrači su to dobro prihvatili i vjerujem da će to sutra demonstrirati."

Dinamu je za prolaz dovoljno i 0:0, ali Jurčić niti ne razmišlja o tome.

"Idemo po pobjedu. Želimo dominaciju i agresivan pristup utakmici. Tako i pripremamo utakmicu, želimo pobijediti, nismo momčad koja ide na čuvanje rezultata."

U prvoj utakmici najneugodniji igrač Red Bulla je bio Tchoyi koji je zadavao dosta muka Glavini na lijevoj strani. Uostalom, Modri su tako i primili gol.

"Problemi Glavine su bespotrebno potencirani. Red Bull je samo tri puta imao prednost na toj poziciji, a od toga dva puta poslije faula. Nisam ni ja zadovoljan korekcijom koja se vršila na toj strani pa smo to vježbali na treningu. Zato se igra zonski nogomet, prebanalno je to svesti na dvoboj dva igrača."

U momčadi Red Bulla umjesto Vladavića trebao zaigrati Saša Ilić.

"Ilić nije tako živ igrač, ali se ubacuje iz drugog plana, ima iskustva i može biti opasan. Ali, ima on iskustvo iz Maksimira, bio je u Partizanu kad su primili pet komada."

Jurčić nije htio otkriti sastav iako ga zna. Jedino je sigurno da će desni bek biti Dejan Lovren dok će jedan od stopera, kako kaže trener Dinama, biti Barbarić ili Carlos.

Pročitajte više