LIGE PETICE

Jurić blizu Europe: Verona srušila Fiorentinu nakon 18 godina

Foto: Getty Images / Guliver Image

VERONA Ivana Jurića srušila je Fiorentinu i Milana Badelja 1:0 u 13. kolu Serie A i ostvarila treću pobjedu u posljednje četiri utakmice za visoko deveto mjesto na ljestvici. Momčad hrvatskog trenera slavila je kod kuće golom Samuela Di Carminea u 66. minuti, a Verona uspjela pobijediti protivnika iz Firence pred svojim navijačima prvi put nakon 18 godina. 

Verona odlično igra na svom Bentogodiju u posljednje vrijeme, čemu svjedoče četiri pobjede u pet utakmica, a Jurić je od najavljene borbe za opstanak doveo ekipu na četiri boda od pozicije koja garantira plasman u Europa ligu sljedeće sezone.

Roma je svladala Bresciu 3:0 i vezala treću pobjedu na Olimpicu u prvenstvu. Najbolju utakmicu za rimski klub od kada je stigao iz Manchester Uniteda odigrao je Chris Smalling, koji je kao branič zabio gol i dva puta asistirao.

Smalling je donio vodstvo Romi u 49. minuta kada je šutirao glavom nakon kornera, a lopta pogodila protivničkog igrača i završila u mreži. Potom je u 57. sjajno glavom s desne strane šesnaesterca pronašao Gianlucu Mancinija za 2:0, a u 66. minuti, opet nakon kornera, glavom asistirao za Edina Džeku i konačnih 3:0.

Također, Smalling je zabio dva gola ove sezone u Serie A, što je posljednji put jedan engleski nogometaš uspio učiniti u talijanskom prvenstvu u sezoni 2008./2009., a to je bio David Beckham igrajući za Milan.

Lazio je petom uzastopnom pobjedom stigao do trećeg mjesta na ljestvici. Ovog puta je slavio kod Sassuola 2:1. Ciro Immobile zabio je za vodstvo u 34. minuti i stigao do 15. pogotka u Serie A, čiji je prvi strijelac ispred Romelua Lukakua (10 golova). Domaći su uzvratili preko Francesca Caputa u 45. minuti, a pobjedu gostima donio je Felipe Caicedo u prvoj minuti sudačke nadoknade. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više