Jurica Buljat: Želim ostati u Splitu i osvojiti naslov prvaka

OZLJEDE standardnih prvotimaca i Bilićevo ustupanje Lovrena i Vide mladoj reprezentaciji otvorile su vrata reprezentacije Jurici Buljatu. Stasiti Zadranin bio je konstanta ovog proljeća u probuđenom Hajduku, zbog čega ga izbornik nije zaobišao za akcije protiv Austrije, Walesa i Estonije.

"Izuzetna mi je čast što sam uopće pozvan, jer fenomenalan je osjećaj biti u reprezentaciji. Zadovoljan sam prijemom suigrača, svi su me dobro primili i imamo zaista dobar odnos", rekao je u razgovoru za Index Buljat koji je gostovanje Hrvatske u Klagenfurtu propustio zbog ozljede mišića lijeve noge:

"Da, bilo mi je jako žao, ali dogovor s liječnicima je bio takav da nismo ništa htjeli riskirati. Za utakmice s Walesom i Estonijom ću biti spreman i nadam se da ću dobiti koju minutu na terenu."

Poslije dvoboja sa Slovacima u Varaždinu iz mlade reprezentacije u seniorsku vrstu na Buljatovoj poziciji priključeni su Lovren i Vida: "Strašna je ovdje konkurencija, o tome je bespredmetno razgovarati. Moram naglasiti kako ne doživljavamo jedni druge kao protivnike, već kao podršku i to je ono što boravak na ovim pripremama čini još ugodnijim."

Posljednjih dana Buljatovo ime sve se češće spominje u kombinacijama za prelazak u turski Genclerbirligi: "Nisam se čuo s čelnicima kluba, o svemu ćemo nešto više kad se vratim u Split. Zasada sam ipak puno bliže opciji ostanka, imam još dvije godine ugovora i želim osvojiti naslov prvaka", zaključio je Buljat.

Pročitajte više