LIGE PETICE

Jurićev kapetan odbio doći na utakmicu zbog nezadovoljstva. Kasnije se ispričao

KAPETAN Torina Saša Lukić (26) ispričao se treneru Ivanu Juriću i svojim suigračima jer nije došao na prošlu utakmicu. Lukić se, nakon što s momčadi nije htio otputovati na utakmicu u Monzu, pojavio na treningu, a ovih će se dana raspravljati o njegovoj budućnosti, piše talijanski novinar Gianluca di Marzio. 

Dan prije utakmice srpski veznjak rekao je da više neće igrati za Torino. Navodno je Lukić bijesan na predsjednika Torina Urbana Caira i želi otići iz kluba te ne namjerava nastupati za Torino dok mu se ne dozvoli transfer. Sukladno svojim najavama, Lukić nije ni otputovao s ekipom u Monzu.

Lukić je bivši nogometaš Partizana, koji je 2016. prešao u Torino. Nakon jedne sezone na posudbi u Levanteu postao je jedan od stožernih igrača talijanskog klube, na kraju i kapetan. Za Torino je odigrao 150 utakmica i zabio 12 golova. 

Nemir u Torinu

Podsjetimo, sve ovo se događa nešto više od dva tjedna nakon što su talijanski mediji objavili snimku Ivana Jurića i klupskog sportskog direktora Davidea Vagnatija. Izvjesnu tučnjavu spriječio je jedan član stručnog stožera, a do sukoba je došlo zbog toga što Jurić nije zadovoljan transferima.

Naime, Vagnati svom treneru Juriću nije doveo igrače koje je ovaj tražio. Talijanski mediji tvrde da sukob njih dvojice traje od prošloga ljeta, kada je Jurić iz Verone došao u Torino te shvatio da mu klub neće dovesti igrače koje traži. Jurić je prošlu sezonu okončao na desetom mjestu, a onda je klub ostao bez dva najbolja igrača.

U Juventus je otišao najbolji stoper lige Gleison Bremer, a ugovor je istekao kapetanu i napadaču Andrei Belottiju. Navijači Torina na društvenim mrežama podržavaju Jurića, a kao glavnog krivca vide predsjednika kluba Urbana Caira, koji namjerno ne želi odmah dovesti nove igrače nego čeka posljednji dan prijelaznog roka kako bi pokušao spustiti cijenu transfera.

Pročitajte više