LIGE PETICE

Juve na +4 od Intera. Ronaldo zabio oba gola i izjednačio se s Messijem

Foto: Getty Images / Guliver Image

CRISTIANO RONALDO s dva gola je srušio Parmu 2:1 u 20. kolu Serie A, a lider Juventus pobjegao Interu četiri boda u borbi za Scudetto.

Stara dama je iskoristila remi Nerazzurra u Lecceu (1:1) i 16. pobjedom u prvenstvu nastavila hod prema devetoj uzastopnoj tituli. 

Ronaldo je donio vodstvo Juventusu u 43. minuti. Portugalac je prošao s lijeve strane i šutirao, a lopta na putu do gola zakačila protivničkog igrača, promijenila smjer i završila u mrežu za 1:0. Međutim, uporna Parma se nije predala u Torinu, već je u 55. minuti i izjednačila. Matteo Scozzarella izveo je korner s desne strane, a danski napadač Andreas Cornelius sjajno skočio i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Ipak, remi je potrajao tek tri minute, a onda je Ronaldo drugim golom donio Juventusu važnu pobjedu. Paulo Dybala je primio loptu na desnoj strani i ubacio za natrčalog Ronalda koji je iz prve zabio 16. kolu Serie A ove sezone i režirao bijeg talijanskog prvaka na ljestvici.

Embed from Getty Images

Time je Ronaldo zabio 432 gola u ligama petice i izjednačio se s rekorderom Lionelom Messijem. 

Mogao je Portugalac i do hat-tricka u finišu susreta, ali je zamalo bio neprecizan nakon par pokušaja. No Juve je osvojio zlatna tri boda i sada lakše diše na prvom mjestu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više