Juventus je nasljednika hrvatskog heroja dobio u najskupljem Srbinu u povijesti

Foto: EPA

DUŠAN VLAHOVIĆ (23) u siječnju prošle godine postao je najskuplji srpski nogometaš u povijesti. Juventus ga je učinio takvim jer ga je od Fiorentine kupio za 83 milijuna eura. Ujedno je postao i četvrti najskuplji igrač u povijesti Juvea. Talijanski velikan više je platio samo Cristiana Ronalda, Gonzala Higuaina i Matthijsa de Ligta.

Činilo se da se Vlahović slomio pod teretom ogromne cijene i ništa manjih očekivanja

No, činilo se da se Vlahović slomio pod teretom ogromne cijene i ništa manjih očekivanja. Nije zabijao koliko se zahtijevalo od njega, tek 23 gola u prvih godinu i pol. Trener Allegri ga nije koristio onako kako je Vlahović htio, a Juventusu je išlo loše na terenu i van njega. Otkako je Vlahović došao za spomenuto bogatstvo klub nije osvojio nijedan trofej, a još je i žestoko kažnjen oduzimanjem bodova.

Sve to pokrenulo je sve učestalije glasine da Vlahović odlazi iz Juventusa i prije nego što se počeo isplaćivati. Ipak, ove sezone konačno je krenulo i njemu i klubu. Vlahović briljira u derbijima.

Preporod najskupljeg Srbina

Nakon što je nedavno efektno zabio Interu, sinoć je krasno petom namjestio Adrienu Rabiotu jedini gol na utakmici za pobjedu u drugom derbiju, protiv Rome u 18. kolu Serie A. Zahvaljujući ovoj pobjedi i kiksu lidera Intera, Juventus se vodećem klubu približio na samo dva boda zaostatka. 

Vlahović je velemajstorski stvorio gol. Na rubu kaznenog prostora i s čuvarom na leđima odigrao je petom u prostor za natrčalog Rabiota i tako mu očistio put prema golu jer nitko nije očekivao takav potez. I dok se Vlahovića hvali zbog toga, navijači Juventusa slave ga zbog drugog razloga.

Gdje smo to sve već vidjeli?

Najskuplji Srbin ih je igrom u pobjedi protiv Rome podsjetio na obožavanog Hrvata. Snažni napadač koji je ujedno i prva crta obrane zato što se žrtvuje za momčad, suparničke braniče valja po podu okrenut leđima golu i s tako izborenim loptama razigrava suigrače. Osvaja teren tako što cijelo vrijeme igra i ponaša se ratnički, ali pri tome svako malo isporuči velemajstorski potez, gol, asistenciju... Dušan Vlahović igrao je kao Mario Mandžukić. 

Pročitajte više