SERIE A

JUVENTUS - MILAN 1:0 Dybala ušao i srušio Milan, Juventus ponovno prvi u Serie A

Foto: EPA-EFE

U DERBIJU 12. kola Serie A Juventus je pobijedio Milan 1:0 golom Paula Dybale u 77. minuti čime se vratio na prvo mjesto. 

Bila je to utakmica u kojoj su gosti prikazanom igrom zaslužili ostati neporaženi, no prvak je po tko zna koji put pokazao cinizam i došao do svoje desete pobjede u 12 kola, i to bez pravog Cristiana Ronalda koji je igrao pod ozljedom zbog koje je morao izaći u 55. minuti. Srećom po Juventus, zamijenio ga je Paulo Dybala i donio bodove.

Milan se nije uplašio

Juventus je pokušao nametnuti posjed na početku, a u 14. minuti to im je donijelo šansu Gonzala Higuaina koju je obranio Gianluigi Donnarumma.

Juventus - Milan Live Score

Torinski sastav uzvratio je šest minuta kasnije. Nekoliko je centimetara dijelilo Federica Bernardeschija od prekrasnog gola s vrha šesnaesterca Milana.

Gostima je po šansama i igri pripalo prvo poluvrijeme, posebno jer su pred njegov istek imali dvije dobre šanse. 

Prvo je iz daljine pokušao Theo Hernandez u 45. minuti što je Juventusov golman obranio, a onda je Piatek okušao svog sunarodnjaka. 

Golman spašavao Juventus, Juventusovi navijači nisu bili zadovoljni na poluvremenu

Međutim, koncentrirani Wojciech Szczęsny spasio je talijanskog prvaka od rezultatskog zaostatka nakon prvih 45 minuta. Zbog slabije igre čuli su se i slabiji zvižduci domaće publike.

Ni drugo poluvrijeme nije donijelo posebno kvalitetniju igru Juventusa, tim više jer je u 55. minuti, ozljedom načeti, Cristiano Ronaldo morao van. Milan je nastavio parirati, na terenu se nije moglo uočiti da zaostaju za prvacima 16 bodova. 

Trkom, posjedom i šansama Rossoneri su bili itekako ravnopravan takmac u utakmici u kojoj nijedna momčad nije išla na bod, što je odvelo utakmicu u neizvjesnu završnicu. Točno onaj tip završnice u kojoj se najčešće bolje snađe Stara dama.

Dybala vratio Juventus na vrh

Tako je bilo i večeras, Paulo Dybala bio je strijelac za vodstvo i pobjedu u 77. minuti nakon akcije s Gonzalom Higuainom. Izašao je sam pred Gigija Donnarummu i desnom nogom precizno zakucao. 

Dybala, kojeg je klub namjeravao prodati minulog ljeta, ove sezone igra preporođeno i u 14 utakmica ima pet golova i tri asistencije.

Ante Rebić odigrao je zadnjih pet minuta za Rossonere.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više