SERIE A

Juve na mukama, ne može potjerati zvijezdu koja je za 35 utakmica zaradila 12 mil. €

Foto: EPA

JUVENTUS u ovom prijelaznom roku ima veliki problem sa Samijem Khedirom (33).

Svjetski prvak s Njemačkom 2014. u Brazilu u posljednje dvije godine nije bio dostupan 341 dan zbog raznih ozljeda i pritom je propustio 60 utakmica.

Talijani ga plaćaju šest milijuna eura godišnje, a prema pisanju Gazzette dello Sport, Khedira je i u nove pripreme ušao fizički nespreman.

Juventus ga tjera, a on ne želi nikamo

Juventus bi, pišu Talijani, pristao Khediru pustiti u Katar besplatno, no ni oni ga ne žele. Posljednjih tjedana, posebno od dolaska novog trenera Andree Pirla, čelnici talijanskog prvaka pokušali su s Khedirom dogovoriti sporazumni prekid ugovora po kojem bi Nijemac tuniških korijena dobio određeni novac, no, on je to odbio i želi ostati u Juventusu do ljeta sljedeće godine, dokad mu traje aktualni ugovor.

Khedira je u posljednjih godinu dana odigrao 18 utakmica za Juventus i imao jednu asistenciju, na terenu je proveo svega 978 minuta.

U dvije godine odigrao 35 utakmica i zaradio 12 milijuna eura

Posljednji put na terenu se pojavio poslije pauze zbog koronakrize. Bilo je to 12. lipnja u 0:0 remiju s Milanom u uzvratnoj utakmici polufinala domaćeg kupa.

Juventus se plasirao u finale u kojem je pet dana kasnije izgubio od Napolija na penale, a Khedire u toj utakmici nije bilo zbog nove ozljede mišića.

U sezoni 2018./2019. Khedira je odigrao 17 utakmica i zabio dva gola u 977 minuta nogometa.

Sve to Juventus je platio Nijemcu 12 milijuna eura i prema ugovoru mu je još dužan šest milijuna eura, igrao Khedira u sljedećoj sezoni ili ne.

Zbog velike plaće guši Juventusov budžet

To, jasno, itekako kvari planove uprave koja želi dodatno pojačati vezni red mlađim igračima, no zbog visokih Khedirinih primanja budžet je zagušen. On, spomenuli smo, ne želi napustiti Staru damu.

Khedira je u Juventus stigao u ljeto 2015. iz Real Madrida po isteku ugovora, gdje je također zbog ozljeda propustio niz važnih utakmica. Za Juventus je u pet punih sezona odigrao 144 utakmice i zabio 21 gol.

U karijeri je još igrao za Stuttgart, dok za Elf u 77 nastupa ima sedam golova.
 

Pročitajte više