Juventus ima supermomčad: Mandžukić, Pjaca i društvo spremni za pohod na krov Europe

Foto: Getty Images / Guliver Image, montaža: Index

JUVENTUS misli ozbiljno. Talijanski prvak dosad je potrošio ukupno 160 milijuna eura na pojačanja u tekućem prelaznom roku, opustošio je Italiju kupivši Miralema Pjanića i Gonzala Higuaina od izravnih konkurenata za naslov - Napolija i Rome, Danija Alvesa doveo je iz Barce besplatno, posudio je Bayernovog braniča Mehdija Benatiju, te uložio u budućnost kupivši Marka Pjacu i Marija Leminu.

Jedini važniji igrač koji je dosad napustio Torino jest Alvaro Morata, a Paul Pogba na izlaznim je vratima. No Francuz je zasad još uvijek igrač Juventusa i trenutačan pogled na momčad talijanskog prvaka izaziva strahopoštovanje.

Udarna momčad i rezerve borile bi se za naslov u Serie A

Max Allegri u stanju je na travnjak poslati dvije momčad koje bi se ravnopravno borile za naslov prvaka Italije, a širina rostera nudi mu mogućnost igranja u nekoliko taktičkih postavki. Tradicionalni talijanski 3-5-2 odlično će mu koristiti u domaćem prvenstvu, a bude li potrebe, lako se može transformirati u 4-3-2-1 ili 4-3-3.

Ode li Pogba, Stara dama će ponovno zagrabiti u kasu, naime na radaru joj je Alex Witsel iz Zenit St. Peterburga, koji bi trebao popuniti prazninu u veznoj liniji po mogućem odlasku francuskog reprzentativca, no i bez njegovog dolaska konkurencija u sredini terena je izuzetno jaka.

Samo jedan cilj - naslov u Ligi prvaka

Juventus je posljednjih pet godina prvak Italije, a svojim nedavnim potezima na tržnici uništio je svaku nadu suparnicima kako će se bilo što promijeniti u dogledno vrijeme. Ljutitim rivalima, Romi i Napoliju, kupio je najbolje igrače, a nije imao milosti ni prema posrnulom Milanu, te mu je preoteo Marka Pjacu ispred nosa. Supermomčad Stare dame polako je spremna, a pred Allegrijem je jedan ključan cilj - konačno pokoriti Europu iduće sezone.

DOLASCI:

 

Mehdi Benatia (branič) - posudba iz Bayern Munchena

Provjereni branič kojeg je Guardiola doveo u Munchen poželio se vratiti u Serie A, naime nekoć je igrao za Romu, a Juventus je iskoristio priliku i za dva i pol milijuna "iznajmio" marokanskog braniča. Benatia je "plug and play" stoper koji odmah može uskočiti u udarnu momčad. Jezik je već naučio i dobro poznaje talijanski nogomet.

 

Dani Alves (branič) - Besplatno iz Barcelone

Legendarni desni bek Barcelone osvojio je sve što je mogao, pa je pred kraj karijere odlučio kolekciji trofeja pridodati i par kanti iz Italije. Upotpunit će jednu od najiskusnijih obrana u današnjem nogometu predvođenu jednim od najboljih koji je ikad navukao golmanske rukavice, Gigijem Buffonom.

 

Mario Lemina (vezni) - 9,5 milijuna eura iz Olympique Marseillea

Mladi veznjak bio je u Juventusu cijelu prošlu sezonu, ali sad je konačno potpisao za Torineze. Mladi Gabonac bit će rezervna opcija vjerojatno iduće sezone, ali Allegri ga planira pretvoriti u idućeg Pogbu.

 

Miralem Pjanić (vezni) - 32 milijuna eura iz Rome

Veznjak reprezentacije BiH stigao je iz Rome, jednog od najvećih konkurenata za naslov u Italiji, a Allegri je jednim potezom ubio dvije muhe, naime doveo je čovjeka koji sutra može zamijeniti Pogbu u kreaciji Juventusove igre i doveo najboljeg igrača ljutitog rivala.

 

Gonzalo Higuain (napadač) - 94 milijuna eura iz Napolija

Jedan od najboljih strijelaca Serie A u posljednjih nekoliko sezona sličan je potez kao Pjanić. Allegri je doveo čovjeka koji je u stanju otključati svaku obranu na svijetu, a izravan konkurent za naslov ostao je bez najboljeg igrača. Higuain će zaoštriti konkurenciju Mandžukiću i Pjaci u Juventusovom napadu, koji iduće sezone ima sve što je potrebno za lov na sve trofeje u kojima će se Stara dama natjecati.

Marko Pjaca (napadač) 23 milijuna eura iz Dinama

Bivši Dinamov igrač bio je jedna od najtraženijih mladih zvijezda prijelaznog roka, a Juve nije mogao dopustiti da Pjaca procvjeta u nekom drugom klubu. Marka je tražila prva petorka talijanskog nogometa, a on je na koncu izabrao Juventus ispred Milana.

Odlasci:

Alvaro Morata (napadač) 30 milijuna eura u Real Madrid

Jedini upečatljiv odlazak dosad je Alvaro Morata, otvoreno je pitanje statusa Paula Pogbe, koji pregovara s Manchester Unitedom, ali zasad jedino napadač španjolske reprezentacije nedostaje u odnosu na pripreme uoči početka prošle sezone. Morata je ionako u nekoj hijerarhiji gledao u leđa Mandžukiću i Dybali, a Allegri ga je itekako dobro nadomjestio kupivši Higuaina.

Pročitajte više