Juventusovi lupeži, nastavite sanjati trostruku krunu: Sjajna koreografija Interista

Foto: Guliver Images/Getty Images

DERBY D'ITALIA, susret velikih rivala Intera i Juventusa, prilika je za pokazivanje ne samo igračima, nego i navijačima.

Utakmica na Meazzi, pred 79.154 gledatelja na stadionu te publikom od 550 milijuna u 198 zemalja pred televizorima, poslužila je navijačima Intera za sprdnju suparnika preko cijele njihove Curve Nord.
 
Sve četiri etaže navijačke tribine domaćih bile su pozadina na kojoj su od vrha prema dnu prikazali: tri psa lupeža koji u vrećama pored kreveta čuvaju ukradene simbole naslove prvaka Italije, dok im zid krasi čisto izborena titula Serie B.
 
Oni se zajedno razočarani bude iz sna - prikazanog u formi oblačića koji se proteže na gornje tribine, posred kojeg su pehari prvaka i kupa Italije, te prvaka Europe.

Konačno, na vrhu iznad cijelog ovog sleta te ispod svoda Meazze je ogromni transparent s porukom Juventinima: "...Nastavite sanjati".
 
Reference su jasne i višestruke: Psi s crnim povezima na očima koji su ukrali naslove simboliziraju Juventusove prljave poslove sa sucima, zbog kojih su 2006. izbačeni u drugu ligu, a oduzete su im dvije titule.
 
Trostruka kruna koju oni sanjaju ruganje je Juventus koji je proljetos osvojio oba talijanska trofeja, dok je u finalu LP izgubio od Barcelone i napomena kako je Inter sva tri pehara podigao 2010.

 
 
 

Pročitajte više