JUŽNA KOREJA: KIM DAO OSTAVKU NA ČELO PREDSJEDNIKA TAEKWONDO SAVEZA

Suočen sa istragom zbog uzimanja mita i prekoračenja službenih ovlasti dopredsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Južnokorejanac Kim Un Yong dao je ostavku na položaj predsjednika Međzunarodnog taekwondo saveza. L

Kim (72) je opružen da je prihvatio mito od dvojice Južnokorejanaca, koji su zauzvrat dobili čelna mjesta u nacionalnom olimpijskom odboru, kao i da je prisvojio sredstva namijenjena razvoju taekwondoa.

U posebnom priopćenju Kim je kazao kako je u 30 godina djelovanja nastojao pomoći južnojkorejskom sportu, a posebice taekwondou, za čije se uvrštanje među olimpijske sportove on smatra najzaslužnijim.

"Priznajem da sam ponekad zanemarivao negativne učinke svog djelovanja prema općem dobru. Nije lako zadovoljiti sve interese, a moje greške sigurno nisu učinjene namjerno i sa svrhom osobnog bogaćenja", kazao je Kim, inače zastupnik u južnokorejskom parlamentu i jedan od najmoćnijih ljudi i MOO-u, koji je 2003. ponovno izabran za dopredsjednika vrhovnog tijela svjetskog sporta.

(Hina) rš

Pročitajte više