Kad Dinamo daruje: Temišvar prije 19 godina upisao posljednju euro pobjedu u gostima

MOMČAD TEMIŠVARA zahvaljujući Dinamu od Europe se neće oprostiti s nula bodova. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je posljednju europsku pobjedu u gostima rumunjska momčad zabilježila prije 19 godina. Dinamo im je omogućio da ispišu povijest. Dakako, radi se o klubu čiji je Temišvar nasljednik, radi se o klubu koji se još uvijek povlači po sudovima zbog svoje povijesti...

"Istina, opet stvaramo povijest našeg kluba. Čestitam mojim igračima na ovoj pobjedi i na onome što su pokazali na terenu. Dobro smo se pripremili i to se vidjelo u igri i rezultatu. Zaslužiil smo pobjedu i dosta smo se trudili da ovo postignemo", istaknut će u startu trener Ioan Sabau, nekad vrlo borbeni rumunjski internacionalac.

Prepričao je potom priču svoje momčadi za ovu godinu:

"Nismo imali puno iskustva za ovaj nivo natjecanja, ali smo imali više hrabrosti od Dinama. Ovaj tim treba ozbiljnih utakmica. Samo igrajući s pravim momčadima možemo napredovati. Na dobrom smo putu za sljedeću godinu, moramo opet izboriti nastup u Europa ligi kroz prvenstvo."

Temišvar je svoje na Maksimiru odradio pošteno, iako su igrali "samo" za ponos.

"Nismo imali šanse za prolaz i bilo je teško igrati protiv motiviranog protivnika. Zato je ova pobjeda još i veća. Po ovakvom terenu bilo je teško igrati. Dinamo je tehnički vrlo jak, ali čak se i na ovom ledu moglo igrati protiv njih. Bilo je opasno, mnogi su se ozlijedili..."

Otkrio je Sabau da je i Kruno Jurčić motivirao njegove igrače:

"U posljednjoj utakmici u prvenstvu izgubili smo 1:0. Bio sam ljut zbog načina na koji smo izgubili i zato mi je drago zbog ove, prve naše europske pobjede u skupini. Imali smo veliku želju da se revanširamo Dinamu. Trener Dinama rekao je da je to bila njihova najbolja utakmica ove sezone i imali smo veliki motiv. Zahvaljujem Dinamovcima na sportskom ponašanju na utakmici i nakon nje."

Pročitajte više