Dan kad je Mourinho predvidio Hazardov pad

Foto: EPA-EFE

EDEN HAZARD objavio je u utorak da završava igračku karijeru. Nekad fantastični 32-godišnji Belgijac bio je bez kluba nakon što je ljetos raskinuo ugovor s Realom, ali je par mjeseci kasnije odlučio da više neće igrati. Svoju odluku objavio je na Instagramu.

Hazard je briljirao u Chelseaju u koji je došao 2012. godine iz Lillea za 35 milijuna eura. U sedam godina na Stamford Bridgeu osvojio je dva naslova prvaka, a pred kraj ugovora s Chelseajem bio je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. U ljeto 2019. prešao je u Real za 115 milijuna eura, ali je u 76 utakmica zabio samo sedam golova te je proglašen najvećim Realovim promašajem u povijesti.

Hazarda je u Chelseaju dvije godine vodio Jose Mourinho koji je s njim 2015. godine osvojio naslov prvaka. U toj sezoni Hazard je u 52 utakmice zabio 19 golova uz 13 asistencija i bio je ključan igrač u Chelseajevom pohodu na naslov. I dok su mu se svi divili, Jose Mourinho još tad je upozorio da bi Belgijac mogao imati puno problema s ozljedama.

"Dečko je strašan igrač i fizički je jak, ali ako se neće čuvati i ako ga se neće čuvati, doći će dan kad nećemo imati Edena Hazarda. Trpi jako puno udaraca", rekao je Mourinho i pokazalo se da je bio u pravu.

Hazard je u Realu imao jako puno problema s ozljedama, ali i kilažom i više nikad nije bio na nivou na kojem je bio u Chelseaju iako ga je Real kupio u naponu snage kad je imao 28 godina. Već prve sezone je zaradio mikrofrakturu gležnja i čitavo vrijeme do raskida ugovora se patio s ozljedama.

Pročitajte više