SKANDAL U JEDNOJ OD NAJJAČIH LIGA Nakon nevjerojatnog preokreta priča se samo o ovome

Foto: Twitter

VELIKI skandal na utakmici košarkaške VTB lige između Unicsa i Himkija (80:79). 
 
Okršaj regionalne istočnoeuropske lige pamtit će se po čudesnom preokretu Unicsa koji je u manje od dvije minute na kraju utakmice nadoknadio -11 i slavio. Međutim, još više će se pamtiti po posljednjem napadu na utakmici i onome što se dogodilo kasnije.
 
Nakon što je Unics poveo 80:79, Himkijev James Anderson se u posljednjim sekundama sjurio prema domaćem košu i uputio šut, a Unicsov igrač skinuo je loptu s obruča.
 
Suci su smatrali da je sve regularno, a iz Himkija da je domaći košarkaš skinuo loptu nakon završetka utakmice, što prema pravilima nije dozvoljeno. 
 
O svemu je trebala odlučiti usporena snimka. Suci su otišli do monitora na kojem su trebali pogledati spornu situaciju, ali tehnologija je zakazala i nije se mogla ponoviti snimka. Suci su tako mogli samo ostati pri svojoj odluci, a iz Himkija samo podnijeti žalbu. To su odmah i učinili.
 
"U Kazanju nam se uvijek događaju čudne stvari, poput ove da videotehnologija nije radila cijelu posljednju četvrtinu. Podnijeli smo službenu žalbu jer smatramo da se lopta nakon isteka vremena ne smije dirati na obruču. Vidjet ćemo što će u ponedjeljak reći čelnici lige."
 

Pročitajte više