TRENER IH NIJE VOLIO

Kad trener i igrač ne mogu zajedno, rastanak je neizbježan

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEZGODNA situacija u kojoj se Zinedine Zidane našao po pitanju Garetha Balea nije novost u svijetu nogometa. Glavni razlog zbog kojeg se Real želi riješiti Velšanina je njegova plaća, a pod isti nazivnik bi se dale svesti i njegove ozljede. Gotovo sigurno neće odigrati velik broj utakmica, a čak ni klub poput Reala tako nešto si ne može priuštiti. Također, zbog ozljeda je i Baleov učinak poprilično opao.

Već je bilo nekoliko trenera koji su morali živjeti s igračima koje, iz nekog razloga, nisu željeli. Čini se da će Zidane i Bale ipak nekako morati pronaći zajednički jezik s obzirom na to da bi ga mogao kupiti samo neki kineski klub, a ni to nije baš izvjesno. Marca je podsjetila na neke primjere, a dobar dio tih slučajeva bio je i u samom Realu.

Solari se odrekao Marcela i Isca

Argentinski trener stigao je na Bernabeu prošlog listopada kao zamjena za Lopeteguija. On je u Madridu potpuno zakazao, a kao rješenje je stigao trener Reala B – Castille. Jedna od Solarijevih najkotroverznijih odluka bila je držati Marcela i Isca na klupi, a umjesto njih gurao je Viniciusa i Reguillona.

Marcelo je pokušao riješiti problem s trenerom, a Isco odlučio otići na kraju sezone ako ne dobije veću minutažu. Srećom po njih, u klub se vratio Zinedine Zidane, a sudeći prema predsezoni, ponovno su se vratili u željene uloge.

Raul i Aragones

Raul Gonzalez bio je jedan od simbola španjolske reprezentacije, ali s njom nije uspio osvojiti trofeje, što mu je polazilo za rukom dok je bio u Realu. Aragones je u intervjuu 2010. objasnio svoj stav prema Raulu.

"Nikad nisam imao privatnih problema s njim. Meni je u cilju bilo da napravim ono što je najbolje za španjolski nogomet, a Raul mi se u tom trenutku više nije činio na pravoj razini."

Mourinho i Casillas

Sve je započelo izjavama Sare Carbonero, novinarke i Casillasove supruge koja je iznijela neke informacije koje nije smjela, a sama nije bila fan Josea Mourinha. Portugalac je dao "jedinicu" Antoniju Adanu, a ubrzo doveo i Diega Lopeza iz Seville.

Casillas je godinama nakon toga opisao svoj loš odnos s Mourinhom i rekao da bi drugačije postupio da mu se to dogodi danas.

"Da mi se to ponovno dogodi, suprotstavio bih se. Tada sam bio tih i nisam se htio buniti jer Real je ipak veliki klub i nisam htio biti bahat."

Guardiola i Zlatan

Za Pepa Guardiolu stvari nisu išle lagano - preuzeo je prvu momčad Barcelone nakon što je promoviran iz Barcelone B, a tu se susreo s igračima, ali i karakterima kao što su Deco, Ronaldinho i Eto'o koji su ubrzo napustili klub. Ipak, najpoznatiji je njegov problem sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Drugi dio sezone za mene je bio ogroman izazov, trener sa mnom uopće nije razgovarao i to mi je bilo nešto sasvim novo", izjavio je Zlatan.

Zidane i James

Kolumbijac je stigao u Real 2014. za tada ogromnih 75 milijuna eura i uvijek je uživao status u skladu sa svojom cijenom. To se promijenilo dolaskom Zidanea u siječnju 2016. Zidane se odlučio za 4-3-3, s triom BBC u napadu, zbog čega je morao žrtvovati jednog veznjaka. Za poziciju su konkurirali James i Isco, a kako se Bale često ozljeđivao, Zidane je odlučio uvesti četvrtog veznjaka u formaciju. Isco se izborio za svoje mjesto, a James je postao omiljeno pitanje za novinare na Zidaneovim presicama.

Benitez i Gerrard

Steven Gerrard je već dugi niz godina bio najbolji igrač i ljubimac Liverpoolovih navijača, ali Rafa Benitez nije podnosio njegov ego te jedan drugom nisu baš najbolje sjeli. Gerrard je u svojoj biografiji prepričao trenutak upoznavanja s Rafom kad je Španjolac njegovu majku upitao voli li Stevie novac. Gerrard se i danas čuje sa svim bivšim trenerima Liverpoola, a jedini kojem se ne obraća je Benitez.

Pročitajte više