Kada imate 21 godinu i osvojite 8,5 milijuna dolara na pokeru onda je sve lako

S ČAK 8.5 milijuna dolara više na svom bankovnom računu Joe Cada je išetao iz Horseshoe kasina u Las Vegasu. Samo nekoliko trenutaka ranije postao je najmlađi prvak svijeta u pokeru osvojivši glavni event "World Series of Pokera".

Cada će tek za deset dana napuniti 22 godine, a već sada u svom vlasništvu ima najprestižniju poker narukvicu koji bi mnogi prekaljeni profesionalci platili i mnogo više od onih 8,5 milijuna.

Nakon što se su poispadali svi ostali igrači na finalnom stolu, Cada je ostao u "heads up" situaciji sa Darwinom Moonom. Mladić je već u startu imao gotovo 3 naprema 1 prednost u broju čipova, no taj se višak vrlo brzo istopio. Moon je ubrzo prešao u vodstvo i činilo se da će prestižni naslov ostati nedosanjan za još uvijek 21-godišnjeg mladića.

No tada je Cada pročitao jedan veliki pokušaj blefa svog protivnika i vratio prednost na svoj konto. Uslijedila je finalna ruka. Moon je prije "flopa" otišao "all in" sa babom i dečkom, a Cada je platio s dvije devetke. Tipična "coin flip" situacija u kojoj oba igrača imaju jednaku šansu za pobjedu. Božica Fortuna ovaj je put pomazila Cadu i vinula ga među legende.

"Cijeli turnir sam igrao odlično, no nikada se nisam nadao da ću pobijediti. Ovo je jedan veliki san koji mi se ostvario", objasnio je najmlađi prvak u povijesti WSOP-a dodavši da mu je sljedeći cilj osvojiti novi naslov već iduće godine.

Pročitajte više