Kaka: Nizozemci? To je utakmica koju svaki igrač želi igrati i svaki navijač gledati

SLAVNI brazilski nogometni reprezentativac Kaka navikao je janost na golove ili asistencije, ali na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici obilježavaju ga kartoni.

> Brazil do četvrtfinala igrom i golovima a la Dunga

> Dunga zna kako izbaciti Nizozemce

U dvoboju protiv Obale Bjelokosti, u 2. kolu skupine G (3:1 za Brazil), Kaka je dobio svoj prvi crveni karton u karijeri u dresu brazilske momčadi, a ukupno treći u karijeri. Prva dva isključenja zaradio je još u mladim danima, dok je igrao za Sao Paulo.

U ogledu protiv Bjelokošćana Kaka je prvi žuti karton dobio u 85. minuti, a onda samo tri minute kasnije i drugi, isključujući, iako neopravdano, nakon navodnog udaranja Kadera Keite laktom. Keita je lagani kontakt uvelike preuveličao i valjao se po travnjaku, a nakon isključenja Brazilca je ponovno živahno trčkarao terenom. Kaka je kasnije konstatirao da je ''čak i njegova baka bila ljuta na suca zbog tog crvenog kartona''.

Realov nogometaš propustio je stoga ogled 3. kola protiv Portugala (0:0), a vratio se u prvi sastav u susretu osmine finala protiv Čilea, u kojem je Brazil uvjerljivo slavio 3:0. No, Kaka se opet našao u sučevoj bilježnici. Sudio je Englez Howard Webb, koji je Kaku javno opomenuo zbog prekršaja nad Islom u 30. minuti.

Dunga: Kažnjavaju se tehnički potkovani igrači, grubijani ostaju nekažnjeni

Dojam je da je žuti karton bio prestrogo dosuđen, a Kaka je opet ljut i nezadovoljan...

"Bio je to sasvim normalan prekršaj. I prvi koji sam uopće napravio na utakmici. Ne znam zašto su na ovom prvenstvu suci toliko ''zainteresirani'' za mene. Brine me taj karton, jer bih u slučaju još jednog opet morao pauzirati", izjavio je Kaka.

O istom problemu je lamentirao i brazilski izbornik Carlos Dunga.

"Doista se radi o problemu. Ne želim da mi Kaka opet bude suspendiran. Kažnjavaju se tehnički potkovani igrači, a oni koji doista rade grublje prekršaje ostaju nekažnjeni. Takav trend prisutan je još od 1. kola", kritizira sudačke kriterije Dunga.

Inače, Kaka je rekao ponešto i o igri koju je Brazil ponudio u 3:0 trijumfu protiv Čilea.

"Igrali smo na vrlo visokoj razini, bili smo bolja momčad. Kreirali smo mnogo šansi, vidi se jedan trend napretka u našoj igri."

Sljedeći protivnik Selecau bit će Nizozemska u četvrtfinalu.

"Tehnički su vrlo moćni, individualno i kolektivno. Oni igraju nogomet, ali puste i vas da igrate. To je utakmica koju svaki igrač želi igrati, a svaki navijač gledati", najavljuje spektakl Realova zvijezda.

Pročitajte više