SLAVEN BILIĆ

"Kakav džentlmen, kakva veličina!" Bilić jednom izjavom oduševio navijače u Engleskoj

Foto: Reuters

SLAVEN BILIĆ uoči povratka u Premiership u velikom intervjuu za Index govorio je o svojim omiljenim kolegama i trenerima s kojima će se nakon proboja iz Championshipa u prvu ligu opet sudarati na terenu. Bilić je opisivao iskustva s Juergenom Kloppom, Pepom Guardiolom i Antonijom Conteom, a najviše vremena posvetio je Marcelu Bielsi. 

Argentinski trener s razlogom nosi nadimak El Loco (Luđak).

"Razlika između tih velikih trenera i nas ostalih nije u talentu. Oni su ludi. Upitno je da se to uopće talent, ali oni su luđaci. Kad vidiš Contea na televiziji, on osjeća fizičku bol zbog poraza. Takvi ljudi rade više od drugih. Klopp, Conte, Pep, Bielsa. To su luđaci. Ne možeš ti reći 'E, idem ja pogledati kako Bielsa vodi treninge pa ću i ja biti kao on'. Ne ide to tako, ti moraš biti Bielsa da bi igrao kao Bielsa. Razgovarao sam s njim, zato ovo i govorim. Ne možeš zapisati na treningu što on radi i očekivati da ćeš pobjeđivati. Zato je on 'El Loco'. Zato ga volim više od svih jer je pravi džentlmen i respektira kolege. To je Bielsa", rekao je Bilić.

Njegovi komentari oduševili su navijače Leedsa koji na društvenim mrežama danima raspravljaju o Biliću, respektiraju i dijele njegove riječi, a neki ga čak zovu da jednog dana dođe u Leeds.

Žele ga u Leedsu

"Neopisivo želim WBA-u da uspije samo zbog ovog čovjeka i njihovih navijača. Bilić mi je uvijek bio drag, a sad mi je još draži", napisao je jedan navijač i potegnuo raspravu o Biliću. 

"Zato mi je drago što je WBA bio drugi, odmah iza nas. Vidi se koliko se njih dvojica poštuju i to je lijepo vidjeti", uključio se drugi navijač Leedsa, a većina njih se slažu da će Bilić svojom karizmom opet poharati naslovnice engleskih medija. 

"Sjajno je ovo čuti, Bilić stvarno respektira Bielsu. Jako volim kad neki treneri zafrkavaju ili podbadaju druge, ali mi je ipak draže vidjeti kad se poštuju. Bilić je sinonim za to. Rado bih ga vidio u Leedsu jednog dana", pišu fanovi Leedsa na Twitteru. 

Leeds je osvojio naslov prvaka u Championshipu i nakon 16 godina se vratio u Premiership. Bilićeve izjave komentiraju i navijači ostalih klubova Premiershipa.

"Gledao sam izvanredan Bilićev intervju u kojem govori o najboljim trenerima na svijetu i objašnjava da su potpuni luđaci. Poslao sam to svim svojim prijateljima koji prate Leedsa. Hvala na ovome, to se zove ljubav i strast", komentar je navijača s Twittera.

"Volim Bilića, ali ne samo zato što se divi Bielsi. Volim ga jer je iskren, strastven, zanimljiv, artikuliran. Takav je bio kao igrač, a čini mi se i da je takav čovjek van terena. I naravno, zato što je roker", referirala se na Bilićeve izjave jedna djevojka ispod Indexovog videointervjua s Bilićem.

Pročitajte više