Karoglan ostao bez jednog od najvažnijih igrača. Evo kako bi mogao izgledati sastav

Foto: HINA

HAJDUK je ostao bez jednog od svojih najvažnijih igrača - lijevog beka Darija Melnjaka - koji je ozlijedio koljeno i sezona je za njega završila. Melnjak je u zadnjih par sezona, uz Livaju i Krovinovića, bio stožerni igrač Hajduka, neovisno tko je vodio momčad.

Pozicija na lijevom boku bila mu je garantirana ako je bio zdrav i nije imao suspenziju. Njegov neobičan stil igre daje dimenziju više Hajdukovom napadu, jer često s lijevog boka ulazi u sredinu te ostaje u špici, nerijetko ispred svih napadača Hajduka. Ne čudi onda podatak da je zabio 13 pogodaka u 91 utakmici za Hajduk.

Osim statističkog značaja, 31-godišnji Varaždinac pridonosi ekipi na načine koji se ne mogu izmjeriti. Vole ga navijači i suigrači, vječito je nasmijan, a treba reći i da je jedini on od igrača stao pred kamere dati izjavu kad je Hajduk na Poljudu izgubio od Osijeka. 

Kako će Karoglan posložiti momčad?

Melnjaka, koji je na širem popisu Zlatka Dalića, bit će teško, možda i nemoguće zamijeniti u momčadi Hajduka. Trener Mislav Karoglan dao je neke naznake u prošle dvije utakmice. Na poziciji lijevog beka igrao je Ismael Diallo, 26-godišnji branič iz Obale Bjelokosti, koji je ovog ljeta stigao besplatno u Hajduk.

Melnjak je svojoj posljednjoj utakmici igrao na lijevom krilu, za njega neprirodnoj poziciji. Diallo bi, dakle, trebao dobiti puno prilike na lijevom beku. Pitanje lijevog krila otvoreno je otkad je Jan Mlakar napustio momčad prošlog ljeta. Emir Sahiti igrao je tu poziciju kod Ivana Leke, znao je tu bljesnuti s klupe Leon Dajaku, a nešto minuta dobio je i 19-godišnji Roko Brajković.

Vrijeme je za Trajkovskog

No dojam je da ta pozicija mora pripasti Aleksandru Trajkovskom, makedonskom reprezentativcu koji je uglavnom za Hajduk ulazio s klupe. Trajkovski je jedno od većih imena u svlačionici Hajduka i vrijeme je da pokaže da je pojačanje, a ne samo prinova.

Trajkovski je počeo od prve minute u kup-utakmici protiv Jadrana u Pločama, a najvjerojatnije će biti prvi izbor Mislava Karoglana i u sljedećoj utakmici protiv Rudeša, u kojoj će Hajduk, osim bez Melnjaka, biti i bez Marka Livaje te Filipa Krovinovića.

 

Pročitajte više