KAKO IH NAPASTI? Izaberi udarnu sedmorku protiv Francuske

Foto: Index

IZABRANICI Line Červara sutra u Areni Zagreb pred 15 tisuća navijača igraju odlučujuću utakmicu za prolazak u polufinale prvenstva protiv Francuske.

Njih ne treba previše predstavljati, jednostavno savršenstvo modernog rukometa. Toliko su moćni da se mogu prilagoditi svakom sustavu, imaju najbolju obranu na prvenstvu... Kako može Hrvatska pobijediti Francusku?
 
Pred Linom Červarom je vjerojatno još jedna neprospavana noć, mora do kraja proučiti Dinartove rukometaše, otkriti im neke slabe točke, a možda i najvažnija odluka bit će mu -  kome dati manju, a kome veću minutažu? 
 
No dok Lino razmišlja mi pitamo vas: koga biste gurnuli u vatru od prve minute u dvoboju protiv Karabatića i društva?
 
Na poziciji vratara su Ivan Stevanović i Mirko Alilović. Iza Stivija je sjajna predstava protiv Norveške, no pitanje je može li to ponoviti? 

 

Na lijevom krilu su iskusni Manuel Štrlek i mladi Lovro Mihić koji se baš i nije previše naigrao na prvenstvu. Štrlek je do sada zabio 18 golova, dok je Mihić ostao na dva.

Pozicija lijevog vanjskog - Mandalinić (pet golova), Mamić (13) ili Karačić (11)?

Na srednjem vanjskom Lino bi trebao početi s?

Na desnom vanjskom početi s iskusnim Markom Kopljarom (10 golova) ili staviti Luku Stepančića (20) koji sjajno igra na Euru?

Na desnom krilu treba zaigrati Zlatko Horvat (14 golova) ili Ivan Čupić (14)?

Na poziciji pivota je najveća konkurencija, tu su čak trojica igrača - Igor Vori (tri), Marino Marić (četiri) i Željko Musa (osam golova).

Pročitajte više