LIGE PETICE

Kako je belgijskoj zvijezdi propao Real: "A onda je došao Modrić, nema smisla"

Foto: EPA-EFE

AXEL WITSEL jedan je od rijetkih nogometaša koji je mogao zaigrati za Manchester United, PSG, Real Madrid i Juventus, a na kraju nije zaigrao ni za jedan od tih velikana. Danas, u 30. godini, belgijski reprezentativni veznjak igra za Borussiju Dortmund.

U ljeto 2012. kad je odlazio iz Benfice, mogao je birati klub. Izabrao je Zenit na veliko iznenađenje nogometne javnosti i nakon ruske avanture završio je u Kini.

"Mogao sam otići u Real Madrid dok ga je vodio Jose Mourinho. Ali u tom trenutku Real je doveo Luku Modrića i nisam vidio smisao u tome da dođem i ja. Nekoliko dana prije kraja prijelaznog roka nazvao me Zenit. Imao sam dobar razgovor s njima i došlo je do dogovora. Otvorena sam osoba i nisam se bojao odlaska u Rusiju", rekao je Witsel za Goal.

Iz Zenita je mogao otići u Juventus bez odštete.

"Moj ugovor s Rusima je istjecao i htio sam prijeći u Juventus. Bio sam prošao i liječničke preglede i trebao sam samo potpisati. Cijeli sam dan čekao u kancelariji, a onda su me nazvali iz Zenita i rekli da se vratim. Sada gledano, to je vjerojatno bila sudbina. Možda nije bio najbolji trenutak za odlazak."

Prošlog ljeta postao je igrač njemačkog Dortmunda.

"Prvo me iz Dortmunda zvao sportski direktor Michael Zorc, a onda i trener Lucien Favre. Imao sam i druge ponude. Mogao sam otići u PSG ili United, ali nisam htio čekati. Imao sam osjećaj da sam Dortmundov prvi izbor. Važno mi je da se osjećam lijepo kada potpisujem za novi klub. Odabrao sam Borussiju jer je to top klub, a stvarno sam htio doći u takav klub. Ovo mi je možda bila i posljednja šansa jer sam imao 29 godina", rekao je.

Pročitajte više