FORMULA 1

Kako je biti Schumacherov sin? Mick Schumacher progovorio o odnosu s ocem

Foto: EPA-EFE

MICK SCHUMACHER krenuo je očevim stopama. Sin sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera prošle je sezone osvojio titulu u europskoj Formuli 3.

Sad već ima pravo na superlicencu za Formulu 1, no 19-godišnjak će ove godine svoje vozačke sposobnosti testirati u Formuli 2. Ako se tu dokaže u konkurenciji najboljih juniora svijeta, moguć je skorašnji transfer u Formulu 1.

Na Mickov put jako je utjecao Michael

"Utrke kartinga nešto su normalno u mojoj obitelji i uvijek mi je bilo zabavno voziti karting s mojim ocem. Sjećam se dana kad me pitao je li to moj hobi ili se želim profesionalno baviti time", prisjetio se Mick pa nastavio:

"Odgovorio sam mu sasvim jasno. Rekao sam mu da želim biti profesionalni vozač. Nikad se nisam htio baviti ni s čime drugim."

Schumacherov sin nikad nije progovorio o ocu, a sad mu se dive zbog ovog poteza

Odrastanje u slavnoj obitelji Schumacher za Micka ima dvije strane medalje.

"Sretan sam što sam sin najvećeg vozača svih vremena. Divim mu se. No ponekad je teško slijediti njegove korake. Biti njegov sin ima dobre i loše strane."

Borba za Michaela i dalje traje

Mick Schumacher nikad nije javno progovorio o očevoj nesreći, nikad nije davao izjave niti je bio prisutan u medijima. 

Od Schumacherove teške nesreće na skijanju u Francuskoj prošlo je šest godina. Provjerenih informacija o njegovom stanju je jako malo pa i su riječi njegove supruge Corinne, koja rijetko javno istupa, od velikog značaja.

"Budite sigurni da je u najboljim mogućim rukama i da činimo sve što je moguće da mu pomognemo."

Detalji o Schumacherovom stanju: "Nepomičan je, samo sjedi u kolicima i plače''

Schumacherov bliski prijatelj ovim izjavama otkrio njegovo pravo stanje?

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine. Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. 

Pao je i udario glavom o kamen, a bez obzira na to što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Pročitajte više