TRANSFERI

Kako je hrvatskom reprezentativcu već drugi put propao transfer karijere

Foto: Profimedia

PROŠLE godine se tjednima pisalo da ga samo detalji dijele od Liverpoola. Ostao je bio samo posljednji korak - samo formalnosti, samo papirologija. Pisalo se da je već u avionu za Englesku i da će kroz dva dana biti predstavljen, ali Duje Ćaleta-Car na kraju je ostao u Marseilleu.

Liverpool je nakon toga doveo Ozana Kabaka iz Schalkea i Bena Daviesa iz Preston North Enda, a Ćaleta-Car je nastavio pružati dobre partije za francuskog velikana. Nekoliko tjedana nakon zatvaranja ljetnog prijelaznog roka dao je intervju u kojem je objasnio zašto nije završio u Liverpoolu.

"Bila mi je golema čast što me takav klub traži. No u dogovoru s klubom sam odlučio ostati. Marseille je također veliki klub i smatram da ovdje imam još jako puno prostora za napredak", rekao je hrvatski reprezentativac tada francuskim medijima.

Ništa ni od West Hama

Ovog prijelaznog roka ponovo se odigrala transferna drama s Ćaleta-Carom u glavnoj ulozi. Od samog otvaranja tržišta u engleskim medijima pisalo se o tome da ga West Ham želi, da je prvi izbor trenera Davida Moyesa te da će od veljače dijeliti svlačionicu s Nikolom Vlašićem. A Ćaleta-Car je, baš kao i ljetos, ponovo ostao u Marseilleu.

Zasad nije ponuđeno detaljno objašnjenje zašto je posao propao, ali francuski L'Equipe piše da je ovoga puta problem bio u Marseilleu. Francuzi su za hrvatskog stopera tražili 30 milijuna eura, iznos koji West Ham nikako nije mogao platiti, usprkos tome što je Ćaleta-Car dao pristanak za transfer i izrazio želju da ode u Englesku. 

Podsjetimo, Ćaleta-Car je u Marseille nakon SP-a 2018. godine iz Salzburga došao za 19 milijuna eura. S austrijskim klubom je stigao do polufinala Europa lige, u kojem je u produžetku ispao upravo od Marseillea, ali je zapeo za oko ljudima iz kluba pa su ga doveli u Francusku. Iz nje još nije uspio otići i napraviti najveći i najbogatiji transfer u karijeri.

Pročitajte više