BOKS

Kako je Jennifer Lopez Alenu Babiću otvorila vrata borbe za pojas svjetskog prvaka

Foto: Profimedia

ALEN BABIĆ uskoro bi mogao dobiti priliku da se bori za naslov svjetskog prvaka u novoj bridgerweight kategoriji, u kojoj je debitirao u svibnju pobijedivši Poljaka Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca nakon deset rundi. Ako zaista dobije tu priliku, za nju će posljedično biti odgovorna pjevačka superzvijezda Jennifer Lopez.

WBC-ov prvak u bridgerweightu je Kolumbijac Oscar Rivas, koji je prošle jeseni za inauguralni pojas pobijedio Kanađanina Ryana Rozickog jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi. Ovog ga je ljeta trebao braniti protiv Poljaka Lukasza Rozanskog, ali borba predviđena za 13. kolovoza odgođena je zbog logističkih razloga.

Tražio se novi termin, u kojem bi bili zadovoljeni svi uvjeti za borbu, a spominjala se mogućnost selidbe priredbe u Kanadu, iako je Rivas inzistirao da se ona održi u njegovoj Kolumbiji.

Babić pozvao Dilliana Whytea da mu dogovori borbu

"Čuo sam glasine da je borba između Oscara Rivasa i Rozanskog odgođena ili čak otkazana", napisao je Alen Babić na Instagramu pa prozvao svojeg prijatelja i menadžera Dilliana Whytea da urgira i dogovori mu borbu. "Vrijeme je, Dilliane, u ofenzivi smo. Nazovi Eddieja Hearna i donesi mi Rivasa, ispljunut ću ono što ostane od njega nakon što me okrune novim WBC-ovim svjetskim prvakom u bridgerweightu", pozvao je Savage.

A logistički razlozi zbog kojih je odgođena borba Rivasa i Rozanskog povezani su s velikim ovogodišnjim celebrity vjenčanjem. Naime, Rivas je inzistirao na bogatom glazbenom programu na priredbi u Caliju, koji je trebala predvoditi Jennifer Lopez. Ugovor je već bio potpisan, ali pjevačica je otkazala zbog medenog mjeseca nakon što se u srpnju udala za Bena Afflecka.

Pročitajte više