MARIO MANDŽUKIĆ

Kako je Mandžukiću u Kataru? "A znate kakav je on"

Foto: Instagram

AL DUHAILOV Medhi Benatia u razgovoru za talijansku inačicu Goala spomenuo je svog suigrača Marija Mandžukića s kojim je svojevremeno igrao i u Juventusu.

"A znate Marija, on je ovdje isti kakav je bio i u Juventusu kada sam odlazio. Pomalo je introvert, ali uvijek sjajan profesionalac. Dobro je, ovo je dobro iskustvo i za njega. Očito je velika promjena i treba mu vremena za prilagodbu. No on je isti igrač kojeg svi znate, spreman za borbu i dati sve na terenu", rekao je Alžirac, inače veliki prijatelj legendarnog hrvatskog centarfora.

Mandžukić nezadovoljan kvalitetom lige, nedostaju mu pune tribine

Time je samo podgrijao one priče da Mario nije do kraja zadovoljan u Kataru u koji je stigao početkom ove godine transferom iz Juventusa. 

Neuništivi hrvatski ofenzivac čitavu karijeru navikao je igrati na punim stadionima u najjačim ligama, doživio je vrhunac s Hrvatskom na ruskom Mundijalu 2018. kada je zabio najvažniji gol u hrvatskoj povijesti, onaj Engleskoj u polufinalu u Moskvi.

Marija, kako je i sam Benatia opisao, u Kataru muči to što njegov Al Duhail uglavnom igra pred polupraznim tribinama i kao takav ne može se dovoljno motivirati da bude onaj stari.

VIDEO: Mandžukićeve majstorije u Juventusu

Godinu i pol nakon toga otpisan je u Juventusu, klubu koji obožava i u kojem je standardno igrao od ljeta 2015. 

Sada mora igrati u, za njegove gabarite, ispodprosječnoj katarskoj ligi sa suigračima koji, osim Benatije, nisu njegov nivo. I to ga muči, zbog toga su Turci počeli pisati kako 33-godišnjaka prate Bešiktaš i Fenerbahče.

Benatia: Dobro mu je, ali...

A to je nešto što bi se baš svidjelo Mariju, ponovno igrati pred fanatičnim navijačima kada se jednoga dana bude moglo igrati pred publikom zbog pandemije koronavirusa koja sve koči.

"Dobro mu je, ali sigurno da mu nedostaju toplina i podrška navijača kao na Juventusovom stadionu. Tamo su izvikivali njegovo ime, u Torinu je bio jako voljen, to ga je jako motiviralo. Često razgovaramo o tome - u Kataru morate pronaći druge razloge za motivaciju kada izađete na terene i vidite poluprazne tribine", rekao je Benatia o Mandžukiću za Tuttosport početkom travnja.

U novom klubu Mario je dosad zabio jedan gol u šest nastupa u 482 minute. U tamošnjoj ligi još nije pogodio, međutim u Kataru ga cijene do neba.

Benatia je Tuttosportu otkrio i kako su u Kataru tražili informacije o Mandžukićevom privatnom životu.

"Teško je objasniti njegovu posebnost. On je medvjed, ali dobar medvjed, koji čuva svoju privatnost i privatni život do te mjere da ako ga netko pita što je radio nakon treninga, odgovorit će da to nije nešto što nekog drugog treba zanimati."

Pročitajte više