Bellingham je htio u United, a onda je direktor sve upropastio: "Ferguson je poludio"

Foto: EPA

JUDE BELLINGHAM (20) trenutno je jedan od najboljih nogometaša na svijetu. Veznjak Real Madrida i reprezentacije Engleske minulog je ljeta za 103 milijuna eura stigao iz Borussije Dortmund u Real, a dosad u 21 utakmici ima 17 golova i pet asistencija. Proglašen je za najboljeg mladog igrača svijeta, a skautima najvećih europskih klubova poznat je od prije pet godina.

Bellingham je bio u Unitedovom kampu

Karijeru je započeo u Birmingham Cityju, koji ga je za 30 milijuna eura prodao Borussiji Dortmund u ljeto 2020. Bellingham je mogao završiti u Manchester Unitedu, no krivac za propali transfer je John Murtough, aktualni sportski direktor kluba i jedan od najodgovornijih za to što United posljednjih godina ostvaruje slabe rezultate.

Naime, u ožujku 2020. Ole Gunnar Solskjaer i njegovi pomoćnici radili su na transferu Bellinghama. Napravili su detaljnu analizu mladog veznjaka i pozvali Sir Alexa Fergusona kako bi dodatno začinio cijelo predstavljanje Unitedovog projekta Bellinghamu i njegovoj obitelji, prenosi Fabrizio Romano.

Kako je sve propalo?

Međutim, Murtough je izveo nogometaša i njegove roditelje iz sobe u kojoj je bio Ferguson i odveo ih u obilazak klupskog imanja, umjesto da ih je ostavio s Fergusonom, koji je bio oduševljen Bellinghamom. Ferguson je trebao do kraja uvjeriti Bellinghama i njegove roditelje u to da je United najbolji izbor.

Ferguson je nakon toga bio bijesan te se posvađao sa sportskim direktorom Murtoughom. Bellinghamovi su se nešto kasnije odlučili za transfer u Borussiju Dortmund, čiji ih je projekt više privukao. Unitedu je zbog lošeg poteza Murtougha propala prilika za dovođenje najtalentiranijeg mladog svjetskog veznjaka. Danas Bellingham vrijedi 180 milijuna eura i ključan je igrač Reala.

Pročitajte više