Kako su BBB-i neopaženo stigli do Atene? Grci: Ovako se kretao "konvoj smrti"

Foto: Screenshot

GRČKI navijač atenskog nogometnog kluba AEK izboden je nožem u noći na utorak tijekom tučnjave s navijačima zagrebačkog Dinama, doznaje se u grčkoj policiji. U sukobima navijača najmanje je šestero ozlijeđenih prije prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koja bi se trebala odigrati večeras u 20:45 na stadionu AEK-a u predgrađu Atene.

Grčka Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu, gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život. Uz njega je ondje bilo još nekoliko ozlijeđenih navijača, dok je njih šest "u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon", čekalo da vide što će se dogoditi s pripadnikom njihove skupine, navodi Gazzetta.

Grčki medij opisuje da su ozlijeđeni navijači u bolnici bili rašireni i po krevetima u hodnicima, a "vrata operacijske sale stalno su se otvarala i zatvarala". Među ozlijeđenima bilo je Grka i Hrvata, ističe Gazzetta, navodeći da je u Atenu došlo više od 150 hrvatskih navijača.

Glumili su turiste 

Dinamovi navijači u Grčku su stigli iako je UEFA zabranila prisustvo gostujućih navijača na utakmicama ovog pretkola u Ateni i Zagrebu. Grčki portal Newsit piše kako je 150 Dinamovih navijača stiglo u Atenu putujući automobilima kroz Albaniju kako bi zavarali policiju.

Glumili su turiste i uspješno odradili putovanje dulje od 1400 kilometara, iako su putem primijećeni. Internetom kruži snimka njihove kolone na autocesti koju u Grčkoj sada nazivaju "konvojem smrti". Navodno ih je policija pratila na ulazu u Atenu, ali su joj umakli tako što su se razbježali.

Grci navode da su se kasnije okupili na stanici podzemne željeznice i zajedno uputili prema AEK-ovom stadionu gdje su napali navijače i druge ljude koji su sjedili u kafićima. U tome su im navodno pomagali i navijači Panathinaikosa s kojima BBB-i imaju dugogodišnje bratske odnose.

Pročitajte više