Kako su Juventusu suparnici "pomogli" kupiti Ronalda

Foto: EPA-EFE

JUVENTUS je odradio još jednu prodaju. Otpisani veznjak Stefano Sturaro prodan je u Genou za 18 milijuna eura i time je talijanski prvak u zimskom prijelaznom roku zaradio 53 milijuna eura.

Nekoliko dana ranije stoper Medhi Benatia prodan je katarskom Al-Duhailu za osam milijuna eura.

Na to su se nadovezale prodaje golmana Emila Audera u Sampdoriju za 20, odnosno napadača Andree Favillija u Genou za sedam milijuna eura.

Konkretno, tim je prodajama Stara dama pokrila pola isplaćene cifre za Cristiana Ronalda. Portugalac je u srpnju za 117 milijuna eura stigao iz Real Madrida.

Ako u priču uključimo i ljetni prijelazni rok, tada dodajemo prodaju veznjaka Ronalda Mandragore u Udinese za 20 milijuna eura. Juventus je prodao stopera Giangiacoma Magnanija Perugii za pet milijuna eura (kasnije proslijeđen Sassuolu), a u Perugiu su poslali golmana Nicolu Lealija za dva milijuna eura

Benevento je kupio defenzivca Andresa Tella za 3 milijuna eura, a Cagliari je od Juventusa kupio napadača Alberta Cerrija za devet milijuna eura.

Po postotku to znači da su manji talijanski klubovi "pomogli" Juventusu kupiti Ronalda u ovakvom odnosu: Genoa je pokrila 26 posto odštete Portugalca, po 17 posto odradili su Sampdoria i Udinese, 2,5 posto Benevento te dva posto Perugia.

Talijanski klubovi tako su Juventusu u dva prijelazna roka isplatili 84 milijuna eura.

ZIMSKI ROK (bez Benatije koji je otišao u Katar): 45 milijuna eura

LJETNI ROK: 39 milijuna eura

UKUPNO ZA OVU SEZONU: 84 milijuna eura

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više