HRVATSKA - ŠKOTSKA 3:1

Kako su mediji diljem Europe vidjeli hrvatsku pobjedu protiv Škotske

Foto: AP Photo/Petr David Josek/Guliver

HRVATSKA reprezentacija svojom daleko najboljom izvedbom na Euru 2020. sinoć je pobijedila Škotsku 3:1 i osigurala plasman u osminu finala s drugog mjesta u skupini.

Svjetski mediji nisu posebno impresionirani utakmicom, ali jesu Lukom Modrićem, kojeg mahom ističu u naslovima i izvještajima s utakmice.

Tako je francuski L'Equipe objavio članak pod naslovom Hrvatska nastavlja avanturu, u kojem u prvi plan gura genijalnost Luke Modrića.

Talijanska La Gazzetta dello Sport ističe da su Modrić i Perišić napravili hrvatski šou, a da je Dalićeva momčad izvrsnim drugim poluvremenom izborila drugi krug.

Britanski mediji o utakmici, logično, pišu iz škotske perspektive. The Guardian objašnjava da je Hrvatska konačno odigrala pravu utakmicu, da je sigurno popravila moral nakon niza loših rezultata i zaključuje da je s Lukom Modrićem zaista sve moguće. 

BBC Sport u izvještaju pod naslovom Hrvatska okončala škotske snove piše da su se Škoti otrijeznili od sna o povijesnom prolasku skupine srceparajućim porazom od Hrvatske.

Vrlo sličnu opremu ima i španjolski As, koji nije propustio podsjetiti na to da je Hrvatska svjetski viceprvak, dok je Marca plasman Dalićeve momčadi u osminu finala pripisala genijalnosti Luke Modrića te je naglasila da će Španjolska u osmini finala igrati baš protiv Hrvatske zauzme li drugo mjesto u svojoj skupini.

Regija je zadovoljna plasmanom Hrvatske u osminu finala, a srpski mediji mahom podsjećaju na to da ju je izborila protiv Škotske, koja je na putu do Eura zaustavila njihovu reprezentaciju.

"Modrić i Perišić držali lekciju, Hrvati idu u osminu finala, srpski 'dželati' najgori u skupini" naslov je na Telegrafu. Blic piše o "novoj velikoj nogometnoj večeri za Hrvatsku", koja je pobijedila u "tučnjavi od utakmice i nikad težem meču", dok je Kurir umjereniji i ističe da su "Vatreni preživjeli Škote".

Slovensko Delo piše da je Modrić vatrenim udarcem Hrvatsku odveo dalje, a u posebnom tekstu ističe da je Ivan Perišić izjednačio hrvatski rekord Davora Šukera s devet golova na velikim natjecanjima.

Sportsport.ba je zaključio da je na terenu postojala samo jedna momčad i da se za sva zbivanja na njemu pitalo samo Hrvate u tekstu pod naslovom Vatreni zablistali u punom sjaju i nokautirali Škote u Glasgowu.

Pročitajte više