Kako to da Jertec "ni kriv ni dužan" nije uspio u Dinamu, Rijeci, Hajduku...

DARIJU JERTECU, za razliku od klupske blagajne Hajduka, ne pada teško sjediti na tribinama i za to ubirati 200 tisuća eura godišnje. Hajduk se ga se uporno želi riješiti, no uz otpremninu od 100 tisuća eura koliko su mu nedavno ponudili teško da će ga nagovoriti da ode.

Jertec je ove sezone u HNL-u odigrao ravno četiri minute (protiv Osijeka) i jasno je da takav igrač nema budućnost u Hajduku koji reže troškove i smanjuje glomazni igrački kadar. Spominjalo se da bi Jertec mogao na posudbu u Varteks, no sportski direktor Krojača Samir Toplak je za Index demantirao takve navode.

"Informacija da Jertec dolazi na posudbu nije točna. Znam to jer sam s Darijom u svakodnevnom kontaktu i više smo puta razgovarali o svemu. On je svakako zanimljiv igrač za nas, posebno jer je tu bio, međutim dok on ne riješi svog status u Hajduku odnosno ne dobije raskid ugovora, mi nemamo o čemu razgovarati", kaže Toplak.

Jertecu je ovo nakon Dinama i Rijeke treći veliki klub u kojem se nije uspio nametnuti.

"To s Jertecom već postaje problematično s obzirom da se nije snašao niti u Dinamu niti u Rijeci niti u Hajduku. Jedini izlaz za njegovu karijeru jest da počne igrati ozbiljan nogomet."

Toplak se osvrnuo i na dugove Varteksa prema Igoru Prahiću.

"Istina je da smo dužni Prahiću, ali on se mora javiti Arbitražnoj komisiji. Ne može ne Prahić ne pojaviti na pripremama jer je naš igrač."

Prahić je prema riječima njegovog menadžera Danka Đikića bio na pragu potpisa za Celtic, zatim se spominjao kao budući igrač Sedana, no Toplak je jasan:" Nikakva ponuda Celtica nije došla."

Pročitajte više