NIKOLA KALINIĆ

Kalinić: Perišić i Brozović jednako su važni za hrvatsku reprezentaciju kao Modrić

Foto: HNK Hajduk

NAKON što je otišao iz Verone i postao najveće Hajdukovo pojačanje u zimskom prijelaznom roku, Nikola Kalinić dao je intervju za talijanski Il Messaggero, u kojem je govorio o svojim iskustvima iz Italije, klubovima za koje je igrao i omiljenim suigračima.

U Serie A Kalinić je igrao za Fiorentinu, Milan, Romu i Veronu. U Italiji je proveo ukupno pet godina karijere te postigao okruglih 50 golova u 177 nastupa u svim natjecanjima. Nikad nije zaigrao za Inter, ali je posebno nahvalio dvojicu njegovih Hrvata i Edina Džeku, s kojim je bio suigrač u Romi.

Kalinić: Džeko je uz Modrića i Perišića među najboljima s kojima sam igrao

"Džeko je za mene istinski prijatelj. Ne znam razloge njegova odlaska, ali siguran sam da će i nakon Rome u Interu također biti odličan. Posvuda je pokazivao svoju vrijednost i sigurno spada među najbolje s kojima sam igrao, zajedno s Ivanom Perišićem i Lukom Modrićem", rekao je Kalinić i dodao da su Perišić i Marcelo Brozović jednako važni za hrvatsku reprezentaciju kao Luka Modrić.

Foto: Kalinić i Džeko u Romi (Profimedia)

Novinar rimskog dnevnika je, dakako, želio znati kakva sjećanja vuče iz Rome, za koju je u sezoni 2019./2020. u 19 nastupa u svim natjecanjima postigao pet golova. "Uživao sam u glavnom gradu, samo je šteta što sam igrao tako malo. Bila je to teška godina s obzirom na covid i ozljedu koja me držala izvan terena", rekao je Kalinić.

Nakon 12 i pol godina u inozemstvu, u kojem je uz četiri talijanska kluba igrao za engleski Blackburn, ukrajinski Dnjipro i madridski Atletico, Kalinić se nedavno vratio u Hajduk i na novom debiju asistirao u pobjedi nad Slaven Belupom 3:1.

Pročitajte više