Kalinić rastužio talijansku legendu: "To je završena priča, meni novac nije sve u životu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

DUGO je kineski Tianjin lovio Nikolu Kalinića. Trener kluba je legendarni Fabio Cannavaro, a ponudio je Fiorentini u siječnju 40 milijuna eura za hrvatskog napadača, a njemu između 10 i 12 milijuna eura plaću po sezoni. Međutim, na kraju je bivši igrač Hajduka odlučio odbiti nevjerojatnu ponudu i igrati nogomet na visokoj razini, čime je oduševio navijače Fiorentine, ali i brojne druge. 

"Siječanj je bio dug i kompliciran, ali nastojao sam se koncentrirati na svoj rad. Napravio sam jasan izbor: Firenca i Fiorentina. Samo moje 'da' je nedostajalo da se sve završi," rekao je Kalinić u razgovoru za Corriere della Seru, pa otkrio detalje. 

"Ja zapravo nisam ni znao koliko točno iznosi kineska ponuda, ali meni novac nije sve u životu. Vratio sam se pravom nogometu prije samo godinu i pol i nisam želio otići. Mislim da mogu dati i postići još puno toga u Europi. Imam ideju u glavi - suprotstaviti se velikim momčadima i igrati važne utakmice," naglasio je Kalinić koji je dosad u sezoni zabio 14 golova, uz četiri asistencije u 28 utakmica. 
"Cannavaro me zvao, ali..."
 
Prijelazni rok u Kini završava 28. veljače, a Cannavaro je nedavno rekao kako nije odustao od Kalinića. Međutim, Hrvat neće odustati od svoje odluke.
 
"Cannavaro me zvao u siječnju, ali za mene je ta tema završena i više se neće otvarati. Trener Paulo Sousa rekao mi je da dobro razmislim o tome što ću izabrati. On je veliki trener i dugujem mu sve što sam napravio u Italiji. On me želio i s njim sam se ponovno rodio. Klub? Nije bilo nikakvih lobija s njihove strane. Prije dva tjedna razgovarao sam s predsjednikom Andreom Della Valleom i rekao mi je da je sretan mojim izborom."
"Ne osuđujem igrače koji su otišli u Kinu"
 
Igrači poput Carlosa Teveza, Oscara i Axela Witsela otišli su u Kinu. No ne i igrač Fiorentine koji uživa na Artemio Franchiju.
 
"Odluku sam donio i prije pogotka protiv Juventusa u pobjedi 2:1 u siječnju. Slobodno i sretno. Ne osuđujem igrače koji su prihvatili ponude iz Kine. No ja sam učinio ono što sam želio. Mojoj obitelji je dobro u Firenci, povezanost s gradom je odlična. Sada nam se čak i više sviđa. Istina, nedavno smo izgubili od Rome i to je težak udarac za nas, ali vratit ćemo se, iako će biti jako teško", rekao je Kalinić, čija klauzula iznosi 50 milijuna eura...
 
"Nisam vrijedan toliki novac i mislim da nitko neće platiti toliko za mene. U svakom slučaju, mene nitko nije pitao ništa, sve su dogovarali moj menadžer i klub. Jednostavno, volio bih s Fiorentinom zaigrati u Ligi prvaka. Ove sezone to će biti nemoguće, ali sljedeće ćemo imati novu priliku da je izborimo".
 

 
"Higuain najbolji napadač Serie A"
 
Mnogo Hrvata igra u Serie A, a Kalinić je otkrio s kim se čuje i koji je najbolji branič protiv kojeg je igrao...
 
"Često se čujem s Mandžukićem i Perišićem. Mario je snažan, teško je igrati protiv njega, iako mi je on najprije prijatelj, a tek onda rival. Što se tiče najboljeg braniča protiv kojeg sam igrao, tu su dvojica - Leonardo Bonucci i Kalidou Koulibaly, dok je najbolji napadač, bez sumnje, Gonzalo Higuain". 
 
A hoće li Juventus šesti put zaredom osvojiti Scudetto?
 
"Naravno da će Juventus biti prvak jer ima pravi mentalitet, iako najljepši nogomet igra Napoli", zaključio je Kalinić.

 

Pročitajte više